Térségi együttműködések a turizmus szervezésében

Turisztikai fórum a megyeházán

(1 Szavazat)71 megjelenítés

Hargita Megye Tanácsa, a  Hargita Közösségi Fejlesztési Társulás, a Kovászna Megye Turizmusáért Egyesület és a Babeș-Bolyai Tudományegyetem Gyergyószentmiklósi Kihelyezett Tagozata 2014. október 15-én 9 órától Térségi együttműködések a turizmus szervezésében címmel turisztikai fórumot szervez a csíkszeredai megyeháza márványtermében az V. Székelyföld Napok részeként. 

A fórum újdonsága az, hogy romániai és magyarországi turisztikai szakemberek a meghívottjaink, így betekintést kapunk egyszerre a hazai és külföldi turisztikai szerveződésekről. Közösen beszélhetünk eddigi eredményekről, felmerülő problémákról. A fórum jó alkalmat kínál szakmai párbeszédre, egymás eredményeinek megismerésére, tapasztalatcserére.

A rendezvény célja a térségi turizmusszerveződés folyamatának előmozdítása a turisztikai szakmai  szervezetépítési törekvések összehangolásával, a vállalkozói, a civil és önkormányzati szféra együttműködésének elősegítése, továbbá egy székelyföldi regionális TDM-szerű szerveződés alapjainak megteremtése, ami a Székelyföldet mint turisztikai desztinációt a belföldi és külföldi piacokon hitelesen meg tudja jeleníteni és képviselni is tudja. Cél az attrakció- és látogatómenedzsmenti módszerek előmozdítása és a turisztikai termékfejlesztés módszereinek megismertetése is.

A rendezvény előadói Semsei Sándor (a Magyar TDM Szövetség elnöke), Víg Tamás (a Magyar TDM Szövetség Stratégiai munkacsoport vezetője), Somossy Eszter (a Magyar TDM Szövetség alelnöke), Roxana Niculescu (a Nemzeti Turisztikai Hatóság Brassói Kirendeltségének képviselője), Horváth Alpár (egyetemi adjunktus, BBTE Gyergyószentmiklósi Kihelyezett Tagozat), illetve a Szeben megyei turisztikai ügynökség képviselői.

Csíkszereda, 2014. október 14.
 

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774