Terítéken a helyi értékek - Székelyföldi Akadémia Homoródszentmártonban

(0 Szavazat)68 megjelenítés

Hargita Megye Tanácsának a vidéki értelmiségnek és gazdatársadalomnak szóló előadássorozata, a Székelyföldi Akadémia kedden, december 2-án megszervezett állomásának a homoródszentmártoni művelődési ház adott otthont. Rendhagyó alkalomnak bizonyult a rendezvénysorozat keretében megtartott esemény, ugyanis egyrészt egybeesett a helyi önkormányzat által szervezett Adventi kézműves vásárral, másrészt a beszélgetéssé, közös gondolkodássá fejlődött előadás interaktív jellege miatt.

A Székelyföldi Akadémia előadójának Pál Zoltán Ferencet, a Slow Tours Transylvania vezetőjét kérték fel, aki gondolatébresztőjének a Helyi értékeink újraértékelése címet adta.
Székelyföld falvai hasonló gondokkal küszködnek; a székely falu mindennapjai nem különböznek a térség más-más pontjain; számos értékkel rendelkezik mindegyik térség és község; az értékek leporolása, illetve a turisztikai forgalom elé tárása során meg kell küzdeni a szokásrenddel – mondta a turisztikai szakember.
Homoródmente, és így Homoródszentmárton község távol esik a forgalmas utaktól, és a turisták útvonalaitól. Ennek ellenére az előadás végén hosszú lista készült azokról a vidéki kincsekről, amelyek méltán számíthatnak a városi vagy külföldi turisták érdeklődésére – amennyiben lesz olyan vállalkozó szellemű fiatal vagy szakmabeli, aki hozzákezd ezek feltárásához és a turisták idevonzásához. Pál Zoltán személyes példákon keresztül mutatta be ahogyan négy év alatt sikerült a korondi, a sóvidéki turisztikai kínálatba több sikeres újdonságot bevinni.
A beszélgetés végén úgy az előadó, mind a közönség részéről megfogalmazódott a bizodalom, hogy a gondolatébresztőnek a közeljövőben eredményes, gyakorlatias folytatása lesz.


Székelyudvarhely, 2014. december 3.

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774