Teljes gőzzel folytatja tevékenységét a Sóvidék-Hegyalja Kistérségi Egyesület

Cél Székelyföld turisztikai adottságainak kihasználása

(0 Szavazat)71 megjelenítés

A tavalyi év tevékenységéről számoltak be, majd a 2015-ös év tervét és költségvetését tárgyalták meg, illetve fogadták el a Sóvidék-Hegyalja Kistérségi Egyesület év eleji közgyűlésén február 2-án, hétfőn Parajdon. Ugyanakkor megerősítették tisztségében a szervezet elnökét, Bokor Sándort, Parajd polgármesterét, és új menedzser tevékenykedik a továbbiakban: Moldován Lászlót Szabó Borbála váltja.

Az idei tervek között szerepel a térség jellegzetes arculatának alakítása, a térség számára fontos pályázati kiírások megpályázása és kivitelezése, a lakosság folyamatos tájékoztatása a pályázati lehetőségekről, rendezvények szervezése, helyi nonprofit szervezetek támogatása pályázatok elkészítésében, a Sóvidék és Hegyalja tehetségkutató verseny megszervezése, helyismereti verseny a Legendárium csapatának bevonásával - a helyi legendák es mondák mentén, a térségben található és aktívan működő nonprofit szervezetek felkarolása és támogatása, alkotótáborok, iskolatáborok szervezése, kistérségi sportesemények szervezése. Mindemellett a tervben szerepel a helyi termelők es kézművesek ösztönzése, a térségi kártyarendszer (vállalkozói-turisztikai) kivitelezési lehetőségeinek a felmérése, turistabuszjáratok beindítása a helyi látványosságok, illetve programok mentén, Iskolások, fiatalok számára ismeretterjesztő gyalogtúrák, táborok, erdei iskolák szervezése, illetve román testvértelepülések iskoláival közösen szervezett programok, táborok a gyerekek számára nyelvtanulás céljából is – tájékoztatott Moldován László, a leköszönő menedzser.
Bokor Sándor, az egyesület elnöke bizakodva néz az elkövetkező időszak elé, mint nyilatkozta, az új menedzser, akárcsak elődje, szintén megfelelő kapacitással rendelkezik ahhoz, hogy sikerre vigye az idei tervben megfogalmazott célkitűzéseket.
– Mindegyik részt vevő település külön-külön is népszerűsíti magát, de egyetértettünk abban, hogy elsősorban egységes promóció szükséges nemcsak a kistérségünk, hanem egész Székelyföld számára, a régió turisztikai adottságainak megismertetése és ennek értékesítése kell legyen a cél. A továbbiakban is próbálom a kellő szerénységgel, alázattal végezni a tevékenységemet a kitűzött cél érdekében – jelentette ki Bokor Sándor.
Az ülésen jelen volt Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke is, aki támogatásáról biztosította az egyesületet.
– A Sóvidék-Hegyalja Kistérség annak az erős példája, hogy miként lehet megyehatárokon át is együttműködni, és a teljes Sóvidékre és a hegyaljai térségre vonatkozó kiemelt fejlesztési programokat megvalósítani. A kistérségből nőtte ki magát a turisztikai egyesület, amelyről ma már elmondhatjuk, hogy mérhető és érezhető módon növelte a zónában a vendégéjszakák számát. A fejlesztés lényege ez, hogy legyen bevétel, létesüljenek munkahelyek, növekedjen a kihasználtság szintje. Ebben nagy szerepe van Moldován László kistérségi menedzsernek! De jó csapatban, nyolc polgármester erős elhatározásával Székelyföldet így lehet építeni napról napra, a kevesebb cirkusz és több munka jegyében – nyilatkozta az ülés kapcsán Borboly Csaba megyeelnök.

 

Csíkszereda, 2015. február 2.

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774