Tej-kifli: Idén is külön-külön 67 településre írt ki közbeszerzést Hargita Megye Tanácsa

(0 Szavazat)54 megjelenítés

Hargita Megye Tanácsa, akárcsak tavaly, idén is 67 településre külön-külön hirdette meg a tej-kifli napközikbe és 1–8. osztályokba szállítására vonatkozó közbeszerzést. Ez az eljárás részmegoldás a megyei tanács részéről annak érdekében, hogy a helyi termelők ne kerüljenek hátrányba a nagy országos cégekkel szemben, mert így jobb minőségű termékek kerülhetnek a gyerekekhez. 

Borboly Csaba megyeelnök ezúton is felhívással fordul a Hargita megyei helyi vállalkozókhoz, hogy minél többen jelentkezzenek a kiírásra, hiszen ha állami megrendeléshez jutnak, az erősíti őket, további munkaerőre lehet szükségük, ami új munkahelyek létesítését jelenti, ráadásul a jó minőség is garantált, hiszen nem kell nagy távolságról szállítani a tej- és pékárut.
– Az a legfontosabb, hogy a napközikbe és iskolákba szállított termék jó minőségű, egészséges legyen, amit jó étvággyal fogyasztanak a gyerekek, és lehetőleg helyi, Hargita megyei termelőknek jusson a kormány által erre a célra kiutalt összeg, amely idén is több mint másfél millió euró – nyilatkozta Borboly Csaba.
Négy évvel ezelőtt Hargita Megye Tanácsa az országban elsőként decentralizálta a tej és kifli iskolai szolgáltatását, azaz a helyi önkormányzatokra bízta a közbeszerzés lebonyolítását. A kormány tavaly meghozott rendelkezése alapján azonban a megyei tanácsok kell megszervezzék a közbeszerzést, egységesen, szigorított feltételekkel; ebben a helyzetben kerestek egy kiskaput, magyarázta a megyeelnök, aki a rossz minőségű termékek elleni harcnak nevezte a lépést.

Csíkszereda, 2013. szeptember 5.

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, április»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774