Tehetséges Hargita megyei diákokat díjaztak Csíkszeredában

(0 Szavazat)37 megjelenítés

Érdemokleveleket és jutalomkönyveket vehetett át 23 tantárgy több mint 450 tanulója és 315 felkészítő tanára a szaktanfelügyelőktől szeptember 25-én, szerdán a csíkszeredai Segítő Mária Római Katolikus Gimnázium kollégiumának dísztermében. A 2012–2013-as tanév megyei, országos és nemzetközi tantárgyversenyein kiváló eredményeket elérő diákokat és felkészítő tanáraikat Ványolós István szaktanfelügyelő, a rendezvény szervezője köszöntötte, valamint Bartolf Hedwig főtanfelügyelő és Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke gratulált nekik. A díjazáson részt vett Burus-Siklódi Botond megyei tanácsos is, Hargita Megye Tanácsa oktatási szakbizottságának titkára. 

 Borboly Csaba szerint mindannyian büszkék lehetünk a díjazottakra.
– Az általatok elért eredmény egyben felelősséget és lehetőséget jelent. Lehetőség, mert a munkaerőpiacon, a munkahelyekért folyó versenyben is számíthat, és a felnőtté válás folyamatában is segíthet. Felelősség is egyben, hiszen társaitok felnéznek rátok, ezért jó példát kell nekik mutatnotok, és azt a tudást, amivel rendelkeztek, meg kell osztanotok velük, segítve őket a tanulásban. Tehát fontos szerepetek van: felelősek vagytok a szűkebb közösségetek többi tagjáért – jelentette ki beszédében a megyeelnök.
Bartolf Hedwig főtanfelügyelő a tanárokhoz és diákokhoz egyaránt szólva azt mondta, mindannyian bizonyítottak megyei, országos vagy nemzetközi szinten, adottságaikat felhasználva, szorgalommal és pozitív hozzáállással jó eredményeket és elismerést hoztak a gyerekek és a fiatalok saját maguknak, szüleiknek, az iskolának, a szülőföldnek és nem utolsósorban az egész megyének.
– Ha azt kérdeznétek magatoktól, hogy ki a sikeres ember, akkor egy nagyon egyszerű választ adnék: az, aki kiváló valamiben. Kiváló pedig az, aki legalább egy területen nagyon jó tudással rendelkezik, és aki ezt a tudását állandóan fejleszti. Lehet valakit utánozni, de annak soha sem lesz akkora sikere, ha nem éri el a sikeres embernek a szaktudását, a kitartását, ha nem dolgozik lelkesedéssel és örömmel – fogalmazott a főtanfelügyelő.
2013-ban Hargita Megye Tanácsa megnövelte a diákolimpiákat és tantárgyversenyeket támogató programja finanszírozását 65 ezer lejre, amelyből 52 ezer lejjel a megyei olimpiák, tantárgyversenyek megszervezését támogatja, valamint két rangos, országos versenyt; továbbá ezek nyerteseinek díjazására 13 ezer lejt fordítottak. Az intézmény 2011-ben és 2012-ben a diákolimpiákat, tantárgyversenyeket 60 ezer lejjel támogatta, amiből 45 000 lejt a megyei olimpiákra, illetve tantárgyversenyekre, 15 ezer lejt pedig a nyertesek díjazására különített el.

Csíkszereda, 2013. szeptember 25.

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774