Tartsuk rendben Hargita megye útjait!

(0 Szavazat)54 megjelenítés

Hargita Megye Tanácsa a nyári útkarbantartási munkálatok részeként – szem előtt tartva a közlekedésbiztonsági előírásokat – minden évben kaszálja a megyei utak szélét, biztosítva ezáltal a kanyarok beláthatóságát és a vízlevezető árkok könnyebb tisztíthatóságát. 

A megyei tanács illetékes igazgatósága a nyári karbantartáskor egy-két méter szélességben távolítja el a növényzetet a megyei utak mentén. Azonban az útszélek rendben tartásának a biztonságos közlekedés mellett esztétikai jelentősége is van. Ahhoz, hogy az esztétikai szempontoknak is meg tudjunk felelni, és gondozott, vendégszerető megye érzését keltsük a térségünkbe látogatókban, szükség van a megyei utak mentén területtel rendelkező lakosok jóakaratának megnyerésére is.
Mindezek érdekében, kérjük, térképezzék fel, hogy az Önök településén hol vannak ilyen területek, ugyanakkor beszéljenek ezen területek tulajdonosaival annak érdekében, hogy együttműködve megoldjuk ezt a gondot.
Miután az azonosítási folyamat lezajlott, kérjük, jelezzenek vissza, hogy az Önök településén kik nyitottak az együttműködésre, ugyanakkor továbbítsák a megyei tanácsnak észrevételeiket, javaslataikat a bodorzsolt@hargitamegye.ro e-mail címre.
Reméljük, sikerül minél több Hargita megyei lakost meggyőzni az ápolt porta és földterületek fontosságáról, amelyek eszközei lehetnek a vendégszerető Hargita megye, a lakói által gondozott, rendben tartott Székelyföld-kép kialakításának.

Tisztelettel:
Borboly Csaba
elnök

Csíkszereda, 2014. március 17.

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774