Tanulmány készül Homoródfürdő fejlesztéséről

(0 Szavazat)30 megjelenítés

Homoródfürdő fejlesztését célzó tanulmány elkészítéséről egyeztettek Hargita Megye Tanácsa vezetői január 21-én, szerdán délután Homoródfürdőn. A megbeszélésen jelen voltak az érintett önkormányzatok, ifjúsági egyeztető tanácsok képviselői. Borboly Csaba megyeelnök hangsúlyozta, hogy a helyi önkormányzatok, tulajdonosok és minden érintett fél összefogására szükség van ahhoz, hogy ez a tanulmány megvalósuljon. Elmondta, azért van szükség ilyen jellegű tanulmányokra, mert a félreeső kisebb települések korszerűsítése is fontos szerepet tölt be, fejlődésük az egész megyét erősíti.

– A tanulmányra átfogó fejlesztést lehet majd alapozni, ezért minden érintettre szükség van – jelentette ki Borboly Csaba.
Incze Csongor, a megyei tanács alelnöke elmondta, a tanulmánnyal elsősorban a turisztikai forgalmat szeretnék fellendíteni Homoródfürdőn, jövőképet mutatnának a településnek, a megvalósításánál pedig minden érintett féllel együtt kívánnak működni.
Ferenc Levente, a Szent Ferenc Alapítvány képviselője közölte, hogy szervezetüknél felmerült egy erdei iskola létrehozásának gondolata Homoródfürdőn. Elmondása szerint gyakran szembesülnek azzal a ténnyel, hogy a gyerekeknek hatalmas elméleti tudásuk van, de nincs gyakorlati érzékük, ezért tevékenységük során az elméleti tudás mellett egy gyakorlati tudást is át szeretnének adni a diákoknak. Ezt gyapjúfeldolgozás, kézműves munkák és egyéb ilyen típusú foglalkozásokon keresztül lehetne megvalósítani. Az itt elkészült termékeket a későbbiekben akár forgalmazni is tudják, és az erdei iskolát főként olyan tevékenységekkel egészítenék ki, amelyek nagy hangsúlyt fektetnek a tapasztalaton alapuló tudásra.
Az egyeztetésen terítékre került az a probléma, hogy a tábor épületei közül néhány nincs megfelelő állapotban. Korodi Szabolcs építész ezzel kapcsolatban megjegyezte, hogy egy épületnek van esztétikai, érzelmi, és funkcionális értéke, és ezeknek az összessége alkotja azt a halmazt, ami alapján eldönthető, mit kezdjenek egy bizonyos épülettel. Legtöbb esetben megéri szinte teljesen újjáépíteni, mintsem lebontani. Ugyanakkor felvázolta, hogy Homoródfürdő témáját úgy kell megközelíteni, hogy vannak a jelenleg is működő sport- és szabadidős tevékenységeket biztosító eszközök, utána következnek azok a közfunkciót ellátó épületek, amelyek a magját adják a terület turizmusának. Ezekhez rendelhető később egy több adminisztrációs szálon futó szálláskapacitás, így ki tud alakulni egy vonzó és népszerű Homoródfürdő.
A témakörben Hargita Megye Tanácsa várja az észrevételeket, javaslatokat az info@hargitamegye.ro e-mail címre, és az érdeklődőket várja a következő megbeszélésen, amelynek pontos helyszínéről és időpontjáról idejében tájékoztat majd.

 

Csíkszereda, 2015. január 22.

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774