Tájház létesül Gyergyóditróban Hargita Megye Tanácsa támogatásával

Turisztikai vonzerőt jelenthet az újjáépített székelyföldi hagyományos porta 

(0 Szavazat)28 megjelenítés

Egy gyergyóditrói hagyományos portát építenek újjá abból a 7000 lejes összegből, amelyet az Orotva Egység nyert Hargita Megye Tanácsa pályázati programjának turisztikai kiírásán. Az október 8-án, szerdán Gyergyószentmiklóson tartott sajtótájékoztatón Puskás Elemér, Ditró község polgármester elmondta, hogy a régi rendelő helyén, a Maroshévíz felé vezető úton megépítendő portán istálló, tájház, csűr és egy búbos kemence található majd, mindez pedig a később létesítendő szabadidőközponthoz fog tartozni. Az elnyert összegből a tervek szerint november végéig megvalósítják egy meglévő parasztház áttelepítését, és megépítik a kemencét.

– A tájházat a helyi hagyományőrzők fogják berendezni. Ingyen lesz látogatható – közölte a polgármester, aki kifejezte abbéli reményét, hogy a gazdasági válság előbb-utóbb véget ér, beköszönt egy viszonylagos jólét, és az embereknek lesz idejük, pénzük a szabadidős foglalkozásokra is.
Barti Tihamér, a megyei tanács alelnöke kifejtette, hogy a támogatással a helyi közösségnek szeretnének egy kis plusz létrehozásában segédkezni.
– A leghosszabb út is az első kis lépéssel kezdődik. A tájház a község identitását jeleníti majd meg. Remélem, az egyesület a későbbiekben is pályázik még, és tovább tudja fejleszteni a projektet. A porta a megyei tanács eseményeinek is helyet adhat majd, hiszen számos olyan programunk van, amelyhez illik ez a környezet – jelentette ki az alelnök.
A tájház létesítése illeszkedik Hargita Megye Tanácsa turisztikai stratégiájába, amely a vidéki idegenforgalom fellendítését, ezáltal pedig a munkahelyteremtést célozza.

 

Gyergyószentmiklós, 2014. október 8.
 

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774