Szülőszéket adtak át a Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórházban

(0 Szavazat)121 megjelenítés

Sokasodnak a biztonságos alternatív szülési módszerek a Hargita Megye Tanácsa alintézményeként működő Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórházban, a szakemberek és a Csíki Anyák Egyesületének célja, hogy a szülés minél szebb élmény legyen a családoknak. 

Lezajlott a Csíki Anyák Egyesülete szervezésében, a nagy népszerűségnek örvendő Édesanyák Hete, amelyen magyarországi szakemberek is tartottak előadásokat. Az egyesület az anyaországi meghívottaktól egy szülőszéket kapott ajándékba, amelyet hétfőn, május 12-én délelőtt adtak át a megyei kórházban. Az ajándékozók kérése az, hogy a szülőszék kerüljön a kórházba, az nők pedig tudjanak a létezéséről és vehessék igénybe. 
Az átadáson Tiboldi Bea, a Csíki Anyák Egyesületének elnöke, Demeter Ferenc kórházmenedzser és a szakemberek mellett jelen volt Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke is, aki beszédében hangsúlyozta annak fontosságát, hogy fejlődik a megyei kórház, munkatársai nyitottak az újításra. Meg kell ismerni az alternatív módszereket, így a gyermekvárás területén is, hiszen az anyák, a családok jól kell érezzék magukat életük azon jelentős időszakában, amikor gyereket vállalnak, mondta. A megyeelnök köszönetet mondott a Csíki Anyák Egyesületének azért a civil kezdeményezésért, amely a közösség számára fontos fejlesztéshez vezet, és a magyarországi szakembereknek az ajándékért.
Hompoth György szülész-nőgyógyász főorvos is megköszönte a szülőszéket, mint mondta, fontos, hogy biztonságos alternatív szülési módszereket tudjanak biztosítani. Ehhez újításokra van szükség, amihez tanulniuk kell a tapasztalt szakemberektől, ezért örül a kialakult kapcsolatnak – tette hozzá.
A program előadásokkal folytatódott, amelyeken az érdeklődők a szülés előtti bábapraktikákról, a szoptatásról, a szülés előtti csoport-relaxációs lehetőségekről, valamint a magyarországi szülési gyakorlatokról hallhattak.


Csíkszereda, 2014. május 12. 

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774