Szentegyháza is társulna a Hargita Hegység fejlesztési tervhez

(0 Szavazat)57 megjelenítés

Május 2-án, pénteken térségi szereplőkkel tartottak megbeszélést Homoródfürdőn, ahol a további fejlesztési lehetőségekről értekeztek. A találkozó egyik kiemelt témaköre a Hargita Hegység zonális urbanisztikai terve volt, a jelen lévő felek tisztázták a felmerülő kérdéseket. A Hargita Hegység fejlesztési tervvel kapcsolatosan bővebb információkat az aloldalunkon (http://hargitamegye.ro/hargitahegyseg.html) találnak.

Borboly Csaba, Hargita Megyei Tanácsának elnöke felvázolta a tervben rejlő lehetőségeket és biztosította Rusz Sándort, Szentegyháza polgármesterét, hogy nincs érdek és szándék arra, hogy a helyiek nélkül történjenek döntések, akár a helyi akarat ellenében. Ennek érdekében a különféle döntések meghozatalánál, az elképzelések, fejlesztések megfogalmazásnál is egyetértési és egyben vétó joggal rendelkezik minden település a közigazgatási területén belül! – emelte ki a megyeitanács-elnök.
Mint elhangzott, Szentegyháza város számos gonddal és problémával küszködik, amelyek megoldásában szükség van a megyei tanács közreműködésére is, ez ügyben az elkövetkező időszakban egy kihelyezett megyei tanácsi ülést fognak tartani, hogy minden tanácsos helyben kapjon tájékoztatást és a lehetőségek függvényében vehessenek részt a megoldásokban.
A megbeszélés másik fontos témáját a Turisztikai Desztináció Menedzsment (TDM) képezte, hisz látható a megyénkbe érkező nagyszámú turista fogadásához és visszahívásához, a szabadidő kellemes eltöltéséhez szükséges újabb és újabb, még meg nem látogatott célpontok bemutatása. Ugyancsak fontos, hogy a különféle eseményekről és programokról kapjanak tájékoztatást a vendéglátó egységek, a panziók, szállodák és kulcsos házak tulajdonosai. Mindezen témakörök ügyében a Hargita Közösségfejlesztési Társulás (ADI) tevékenységét kell még közelebb vinni a szolgáltatókhoz, még több egyeztetésre van szükség és a különféle tájékoztató, szemléltető anyagok cseréjére, rendelkezésre bocsátására – volt a megbeszélés végkövetkeztetése.

Csíkszereda, 2014. május 2.

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774