Székesfehérváron is népszerűsítették Hargita megye vallásturisztikai értékeit

Véget ér a Recultivatur európai uniós támogatású projekt

(0 Szavazat)29 megjelenítés

Június végén befejeződik a Hargita Megye Tanácsa partnerségével zajló Recultivatur nemzetközi projekt, amelynek célja a vallási értékek minél szélesebb körben történő népszerűsítése, az anyagi és a szellemi vallási örökség, a helyi értékek, az emberi erőforrások és az infrastruktúra kihasználása oly módon, hogy munkahelyeket teremtsen és jövedelmet generáljon a bevont térségek számára.

A projekt záróakkordja a június 10-én Székesfehérváron tartott konferencia, amelyen a projekt partnerei és vallásturisztikai szakemberek kiértékelték a  projekt eredményeit, a projekt keretében elkészült vallásturisztikai termékeket, a nemzetközi promóciós tevékenységek tapasztalatait, a Transznacionális Vallásturisztikai Fejlesztési Ügynökséget. A zárókonferencián Hargita Megye Tanácsát Szabó Barna megyemenedzser, Bors Béla projektmenedzser, valamint Ábrahám Margit és Lukács Levente képviselték. Ábrahám Margit bemutatta a Hargita Megye Tanácsa által a Recultivatur pojekt keretében kifejlesztett vallásturisztikai termékeket: a Hargita megyei zarándokutak marketingjének fejlesztését és Csíksomlyó mint lelki-szellemi központ népszerűsítését. Ugyanakkor alkalom adódott a partnerek által elkészített vallásturisztikai termékekre vonatkozó népszerűsítési anyagok szórására, illetve felmerültek további együttműködési lehetőségek is.
Hargita megye rengeteg szellemi és anyagi vallási örökséggel rendelkezik, amelynek jelentős része kihasználatlan gazdasági szempontból. A Recultivatur projekt fő célja a vallási kulturális értékek hatékony integrálása a helyi gazdaságba, a régió vallási örökségei, az emberi erőforrások és az infrastruktúra kihasználásával. Hargita Megye Tanácsa mellett még 11 nemzetközi partner vesz részt a több mint 3 millió eurós összköltségvetésű projektben (ebből Hargita megye 237.200 euróval rendelkezhet) 2011 és 2014 között. Eredményképpen munkahely- és jövedelem  növekedés a cél a bevont térségek számára, elősegítve a helyi turizmus fejlődését, így biztosítva a projekt hozzájárulását az Építsünk biztos jövőt! elnevezésű, Hargita megye 2012–2020 közötti gazdaságfejlesztésére vonatkozó keretprogram 4. prioritási tengelyének, a Turisztikai potenciálunk értékesítése ágazati célkitűzésének eléréséhez.


Csíkszereda, 2014. június 13.

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774