Székelyföldi Akadémia Gyergyóditróban

(0 Szavazat)73 megjelenítés

Gyergyóditróban tartottak Székelyföldi Akadémiát november 21-én. Az előadássorozaton beszámolót tartott Csata Orsolya a Hargita stúdió főszerkesztője, Puskás Elemér helyi polgármester, valamint Csonta László, a Zöld SzékelyFöld Egyesület elnöke. 

A részt vevőket Puskás Elemér polgármester köszöntötte, aki beszédében külön kitért arra a jelenlévő ditrói fiatalokra, akiknek megköszönte, hogy elmentek a rendezvényre, ugyanis az előadások után egy különleges feladatra szeretné megkérni őket.
Csata Orsolya televíziós szerkesztő A helyi lapok és tévék szerepe a településfejlesztésben címmel tartotta meg előadását. Előadásából kiderült, hogy sokan olvasnak helyi újságokat – majd minden településen van helyi újság. Elemzők kimutatták, hogy elsősorban a helyi hírek érdeklik az embereket. A helyi lapok szerkesztésében nagy szerepe van az önkormányzatoknak – hangsúlyozta a sajtóban jártas előadó.
Puskás Elemér polgármester hozzátette, hogy Ditróban is van helyi újság, a Ditrói Hírlap, de sajnálatos módon az önkormányzatnak nincs ideje a szerkesztésére. Ezért is hívta meg külön az újonnan alakult Ditrói Ifjúsági Fórum tagjait, hogy felkérje őket a lap szerkesztésére, és egyúttal meg is bízza őket ezzel a feladattal. A jelenlévő diákok vállalták is a megbízást.
Csata Orsolya szerint ez jó tapasztalat lesz számukra, ugyanis ha fiatalon belejönnek az újságírásba, annak szerkesztésébe, a tördelésbe, akkor később, ha ezt a pályát választják, már előnnyel, gyakorlati tapasztalattal indulhatnak.
Csonta László, a Zöld SzékelyFöld Egyesület elnöke  Környezetvédelem, önkéntesség, közösségi szerepvállalás - illetve hogyan motiváljuk fiataljainkat? Címmel tartott előadást Ditróban. Ismertette az egyesület eddigi tevékenységét.
– Ne dőljünk hátra, vállaljunk szerepet, tegyünk valamit a környezetünkért – buzdította a jelenlévőket a zöld egyesület vezetője. 
A polgármester jelezte, hogy a ditrói szakközépiskolában van környezetvédelmi szak. Ezeknek a diákoknak a segítségével lehetőséget találhatnának, hogy az egyesület nyisson az iskola felé, működjenek együtt.
Csonta László szerint, ha van ilyen hajlandóság, kérés, akkor meg lehet találni a közös pontokat, és esély van az együttműködésre, amelyre jó példa az önkéntes nap szervezése, valamint szintén előrelépést jelentene a Csíkszeredában már jól működő közösségi kártya bevezetése Ditróban.

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774