Székely ízek versenye az V. Székelyföld Napokon

(0 Szavazat)21 megjelenítés

Szakmai főzőversenyt szervez Székely ízek elnevezéssel Hargita Megye Tanácsa, a Hargita Megyei Kulturális Központ és a Hargita Közösségi Fejlesztési Társulás az V. Székelyföld Napok keretében. A megmérettetést október 18-án 11 órától tartják a VIII. Híres Szárhegyi Káposztavásár és Fesztiválon. 

A gasztronómiai eseményen székelyföldi éttermek, vendéglők, szállodák, vendéglátó egységek csapatai vehetnek részt, legalább egy csapattagnak rendelkeznie kell a szakképzettséget igazoló okirattal. A csapatok, az érvényes egészségügyi igazolással rendelkező főszakácsuk irányításával, a szabad tűzön – bográcsban, grillrácson, lábasban, fazékban, cserépedényben, állványon, téglán – bizonyíthatják kreativitásukat, és kötelezően fel kell használniuk a szervezők által biztosított kiváló minőségű szárhegyi káposztát. Az elbírálásnál figyelembe veszik a csapat megjelenését, higiéniai szempontokat, a szervezést, az illatot és ízharmóniát, a kreativitást, valamint a tálalást. A dobogósok mellett különdíjat kap a legötletesebb étel, a legszebb teríték, a legautentikusabb étel és a leggazdagabb ízvilág. Jelentkezni október 15-én 20 óráig lehet a kolloizabella@hargitamegye.ro e-mail címen, bővebb információk a 0736 883 805 telefonszámon.
Az V. Székelyföld Napokat október 9–19. között tartják Hargita és Kovászna megye tanácsa, marosszéki önkormányzatok, a térség kulturális intézményei és civilszervezetek összefogásával. A többnapos rendezvénysorozaton a zömében kulturális előadás mellett a programkínálat rendkívül sokszínű, gazdag: lesz székelyföldi dokumentumfilm-szemle, fotó- és képzőművészeti kiállítások, székelyföldi szerzők napja, könyvbemutatókon ismertetik a legfrissebb könyvtermést, dzsessz-, komolyzene- és orgonahangversenyek csendülnek fel, a gyermekeknek pedig többek között rajzversenyt szerveznek, bábszínházi előadásokat mutatnak be. A szervezők tájházlátogatással, viseletbemutatóval és mesterségbemutatóval is készülnek.

Csíkszereda, 2014. október 6.
 

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774