Sikeres volt tavaly a pályázati kiírás, nem változik idén a támogatás mértéke

(0 Szavazat)65 megjelenítés

Veszélyhelyzetben lévő gyermekek és fiatalok jogait védő szervezetek számára kiírt pályázatok

Hargita Megye Szociális és Gyermekvédelmi Vezérigazgatósága 2014-ben is támogatja azon civil szervezeteket vagy egyházakat, amelyek veszélyhelyzetben lévő  gyermekek és fiatalok jogainak védelme és érvényesítése területén tevékenykednek Hargita megyében és rendelkeznek szociális akkreditációval. A finanszírozást a Hargita megyében bejegyzett, nem profitorientált jogi személyek, egyesületek vagy alapítványok igényelhetik. Az elmúlt évhez hasonlóan, a vissza nem térítendő támogatás összértéke 290 000 lej.

Tavaly is sikeres volt a támogatási program
A veszélyhelyzetben lévő gyermekek és fiatalok védelmét támogató pályázati program a Hargita Megye Szociális és Gyermekvédelmi Vezérigazgatóságának egyik legjelentősebb és legsikeresebb pályázati programja. 
– Számos olyan egyesületet és szervezetet támogattunk az elmúlt években, amelyek tevékenysége sok gyermeknek és fiatalnak könnyítette meg a mindennapjait. Tavaly a legnagyobb összegű támogatást – összesen 90 000 lejt – a Böjte Csaba vezette Szent Ferenc Alapítvány nappali központjai nyerték – mondta Elekes Zoltán, a Hargita Megye Szociális és Gyermekvédelmi Vezérigazgatóságának vezetője. 
Jelentős, mintegy 25 000 lejes támogatásban részesült továbbá a csíkszeredai Elfi Egyesület, amely a  Szent Anna Elhelyező Központ gondozásában lévő gyerekek számára szabadidős programokat szervezett. A gyergyószentmiklósi Ora International Keresztény Ökumenikus Felekezetek Feletti Szociális Szervezet, valamint a Comite Ocland Egyesület ugyancsak hátrányos helyzetű gyermekek szabadidős programjaira  egyenként több mint 15 000 lejes támogatást nyert 2013-ban.
A székelykeresztúri CJD Domus Alapítvány, valamint a székelyudvarhelyi LIA Alapítvány érdekes programra pályázott a tavaly: mezőgazdasági, kiskerti munkák által terápiás foglalkozásokat tartottak fogyatékos gyerekek számára. Mindkét szervezet közel 9000 lejes támogatásban részesült.  
A Gyulafehérvári Caritas is számos pályázatot nyújtott be, összesen több mint 42 000 lejt nyertek a tavaly, amelyből többek között a hátrányos helyzetű gyerekek szabadidős tevékenységét támogatták, míg az alapítvány otthoni gondozással foglalkozó részlege rehabilitációs programok támogatására nyert pályázatot.

 

Mire lehet pályázni?
A támogatott tevékenységek között szerepel a nappali szolgáltatások vagy központok és a közösségi szintű tanácsadó szolgáltatások működésének és fejlesztésének a biztosítása; a családok elhagyásának megelőzését célzó tevékenységek, a szociális és anyagi, pszichológiai vagy egészségügyi problémák miatt a nappali központokat/szolgáltatásokat igénybe vevő, nehéz helyzetben lévő vagy fogyatékkal élő, a családjuktól való elszakadás veszélyének kitett gyermekek nappali gondozásának és napi egy vagy kétszeri étkeztetésének a biztosítása; az iskolaelhagyás megelőzését célzó tevékenységek és oktató programok szervezése nappali szolgáltatásokban/központokban, szakemberek irányításával, a gyermekek életkorának, szükségleteinek, fejlődési képességének megfelelően (támogatás a házi feladatok elvégzésében, az iskolai készségek kialakításának és fejlesztésének a segítése, kreativitást fejlesztő tevékenységek stb.).
Támogatják továbbá az újszülött gyermekek és anyjuk elhagyásának a megelőzését célzó tevékenységeket; a nappali központok szolgáltatásaiban részesülő és a gyermekvédelmi rendszerben lévő fogyatékos gyermekek habilitációja és rehabilitációja érdekében szervezett tevékenységeket és programokat; szabadidős és szocializációs tevékenységek és programok szervezését olyan nehéz helyzetben lévő és/vagy fogyatékkal élő gyermekek számára, akik nappali szolgáltatásban részesülnek, illetve olyan gyermekek/fiatalok számára, akik a gyermekvédelmi rendszerben élnek; táborok, kirándulások, tapasztalatcserék, tehetségversenyek, előadások, kiállítások stb. szervezését és az azokon való részvételt.
A támogatás megpályázható ugyanakkor a gyermekvédelmi rendszerben lévő gyermekek és fiatalok, illetve a gyermekvédelmi rendszerből kikerült, veszélyhelyzetben lévő fiatalok számára, az önálló életre való felkészítést célzó tevékenységek szervezésére olyan területeken, mint az egyéni fejlődés, a társadalmi és szakmai beilleszkedés, munkahely keresése és megtartása. Civil szervezetek pályázhatnak támogatásra, amellyel olyan családokat segítenek, ahol fogyatékkal vagy súlyos betegséggel küzdő gyermekek élnek.
A 2014-es kiírásra szóló pályázatokat Hargita Megye Szociális és Gyermekvédelmi Vezérigazgatóságán lehet benyújtani a Csíkszereda, Szabadság tér 5. szám alatt, a 310-es irodában és elektronikus formában az office@dgaspchr.ro e-mail címen. Pályázati javaslatok leadási határideje: az első kiírásra 2014. május 15., 15 óra, a második kiírásra 2014. június 30., 15 óra.
A vissza nem térítendő támogatásra vonatkozó dokumentációt, amely tartalmazza az útmutatót és a pályázati űrlapot, a Hargita Megyei Szociális és Gyermekvédelmi Vezérigazgatóság székhelyén lehet igényelni, cím: Csíkszereda, Szabadság tér 5. szám, 310-es szoba. Kapcsolattartó személy: Lukács Éva, telefon: 0266.314711/1651, illetve elektronikus formában az office@gyerekvedelemhr.ro e-mail címen vagy letölthető az intézmény weboldaláról: www.gyerekvedelemhr.ro honlapról.


Csíkszereda, 2014. április 7.
 

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774