Sikeres volt a többéves kihagyás után megszervezett Kerge Olimpia

Jó hangulat és az érdeklődők népes tömege Hargitafürdőn

(0 Szavazat)45 megjelenítés

Közel háromezren vettek részt március 7-én, szombaton a Hargitafürdőn 9 év kihagyás után újból megrendezett Kerge Olimpián az Ózon sípályán és a hozzá tartozó téren, az Olimpiai faluban.

A nagy érdeklődésre való tekintettel idén a szervezési munkák oroszlánrészét a Hargita Közösségi Fejlesztési Társulás Hargita Megye Tanácsával, Hargita Megye Tanácsa Hegyi- és Barlangimentő Közszolgálatával, a Sapientia EMTE Hallgatói Önkormányzatával és az Ózon szállodával közösen végezte. Kitűnő időjárás mellett egész napos programot ajánlottak a résztvevőknek.
Dr. Veress Albert pszihiáter nyitotta meg az 5.1. Monster Kerge Olimpiát, majd meggyújtotta az olimpiai lángot. Ezt követően elkezdődött a snowtube verseny, de volt snowmobile bemutató, asszonycipelés, fürdőkáddal való ereszkedés, majd a leglátványosabb program, a kerge mobilok vetélkedője, ahol 15 csapatot díjaztak, egy csapat esett ki a versenyből a kettétört járgánya miatt. A vetélkedőt a minden olimpián résztvevő címvédő madéfalvi csapat nyerte egyedi és kreatív ötletével: a közel 3 méteres járgányukon bemutatták az angyalokat, az ördögöket, Szent Pétert a mennyország kulcsával, de megjelenítették a kaszást, Bin Ladent, Sztálint, Hitlert és az ördögkölyköket, akik egy óriási üstben ereszkedtek le, amely alatt égett a tűz.
A kergeépítményeknek köszönhetően talán idén volt a leglátványosabb a rendezvény, hiszen a lyamaikai bobcsapat utánpótlása, a pöttyösök, a börtönlakók, a Dubai-Csicsó airline, a régi motorosok és társaik mind komoly járgányokkal vettek részt. Látványos volt a díjazás is, ahol a Vitos Kerámia Kft. által erre az alkalomra kézzel készített kupa mellett a fődíj egy fekete bakkecske volt a csíkcsicsói közbirtokosság jóvoltából. A díjkiosztáson jelen volt Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke is, aki gratulált a madéfalviaknak és mindenkinek, aki ötletével, kreativitásával hozzájárult a jó hangulatú rendezvényhez. 
A versenyszámok után szabadtéri koncerteken, stand up comedy-n, valamint retro és house party-n szórakozhattak a jelenlevők.
Több országos sugárzású médiaorgánum képviselői is tudósítottak a rendezvényről, amelynek köszönhetően más vidékekre is eljut Hargitafürdő híre, amely nagyban hozzájárul a turisták vonzásához.
A szervezők ezúton is köszönetüket fejezik ki a támogatóknak. A sikeres rendezvényt folytatják, már meg is egyeztek a következő olimpia időpontjában, amelyet 2016 márciusának első hétvégéjén tartanak meg, számolt be Mezey Zsolt, a Hargita Közösségi Fejlesztési Társulás igazgatója.
A fotókat Miklós Csongor készítette.

 

Csíkszereda, 2015. március 8.
 

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774