Sikeres volt a húsvéti vásár Gyergyószentmiklóson

(0 Szavazat)100 megjelenítés

Első alkalommal szervezte meg Gyergyószentmiklóson április 4-én, szombaton a Hagyományos és Helyi Termékek Húsvéti Vásárát Hargita Megye Tanácsa, partnerségben a Hargita Megyei Agrárkamarával és Gyergyószentmiklós Polgármesteri Hivatalával. Nagy Zoltán, Gyergyószentmiklós alpolgármestere örömének adott hangot, hogy a havi vásár Csíkszereda és Székelyudvarhely mellett most már a térségben is megvetheti lábát. Barti Tihamér megyei alelnök a megnyitón mondott beszédében reményét fejezte ki, hogy a gyergyói havi vásárok is lesznek olyan népszerűek és látogatottak, mint a csíkszeredaiak és a székelyudvarhelyiek.

Összesen 30 termelő és kézműves képviseltette magát a piacon, ahol jellemző módon kelendők voltak az élelmiszer-termékek, úgymint a sajtok, hústermékek, házi kenyerek, tekintettel az ünnepre.

– Fontosnak tartom, hogy megfelelő piacot építsünk ki a helyi termelőknek, ezért szeretnénk minél több településre vinni a havi vásárt, ezáltal megteremteni a lehetőséget a vásárlók részére, hogy gyakrabban találkozhassanak a helyi termelőkkel és áruikkal, így az ünnepre való tekintettel a gyergyóiak is friss, házi finomságokat tehetnek a húsvéti asztalra – mondta Barti Tihamér.
Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke szintén ellátogatott a gyergyói vásárba. Elmondta, bízik benne, hogy az elkövetkező hónapokban is sokan ellátogatnak a vásárra, és a termelők, kézművesek árui vevőkre találnak.

– Az ehhez hasonló kezdeményezéseknek köszönhetően tudunk lépésről lépésre autonómiát megvalósítani, hiszen a termelők mögött helyi munkahely jön létre, az előállított termékek pedig helyi értékeket képviselnek, amelyek minket jelképeznek és erősítenek – fűzte hozzá a megyeelnök. Megelégedéssel nyugtázta, hogy a számos ellenőrző szerv jelenléte ellenére sem értesült negatív tapasztalatokról, és reményét fejezte ki, hogy a többi székelyföldi város után itt is hagyománnyá válik a havi vásár, a jövő hónapban pedig még több termelő képviselteti magát.

Csíkszereda, 2015. április 6.

További információk a www.szekelytermek.ro honlapon találhatók.

[ Közéleti hírek ]

 

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774