Sikeres tehetségsegítő továbbképzőt tartottak Csíkszeredában

(0 Szavazat)73 megjelenítés

A Hargita megyei gyermekvédelemi rendszerben dolgozó szakemberek tehetségsegítő munkája támogatásának témájával szervezett képzést november 4–6-án a Hargita Megye Tanácsa alintézményeként működő Hargita Megyei Szociális és Gyermekvédelmi Igazgatóság. A programot támogatta a magyarországi Emberi Erőforrások Minisztériuma, együttműködött az Erdélyi Tehetségsegítő Tanács. A csíkszeredai Apáczai Csere János Pedagógusok Házában tartott képzés előadója a kaposvári Ágoston Attila volt.

A háromnapos képzés fő célja a Hargita megyei gyermekvédelmi rendszerben dolgozó szakemberek: központvezetők, szociális munkások, pszichológusok és nevelők továbbképzése a tehetségápolási feladatok hatékonyabb ellátása érdekében. A képzés során szakembereink gazdagították a tehetségsegítéssel kapcsolatos elméleti és gyakorlati tudásukat, hisz munkájuk során fontos szerepet kap a nevelés, a tehetséges gyermekek speciális helyzetének kezelése, kibontakozásuk, közösségi beilleszkedésük segítése.
A képzésen 20 gyermekvédelmi rendszerben dolgozó szakember vett részt, és aktívan bekapcsolódott az egész napos (délelőtti és délutáni) foglalkozásokba. A visszajelzések alapján elmondható, hogy a résztvevők nagyon hasznosnak vélték a műhelymunka jellegű feladatokat, a vita- vagy helyzetelemző beszélgetéseket (például erőgyűjtő és figyelemösszpontosító játékok, feszítő-lazító gyakorlatok, koncentrációs légzésgyakorlatok, üzenetváltós játékok, rögtönzés, szerepjátékok stb.).

Nagy szükség van ezekre a képzésekre, hisz az újonnan felépített gyermekvédelmi rendszerben, amely családi típusú otthonokra, nevelőszülői hálózatra épül, jórészt középfokú végzetséggel rendelkező szakemberek dolgoznak. A képzés ösztönző hatású szakembereink számára, hogy jobban felfigyeljenek a tehetséges gyermekekre, fiatalokra, és segítsék fejlődésüket az adott területen.

A képzés része az Erdélyi Tehetségsegítő Tanács (ETT) 2013-as, A siker útjai: nyári tehetséggondozási programok Erdélyben című programjának, amely a Nemzeti Tehetség Program NTP-SZKK-M-MPA-12 pályázatának támogatásával zajlik. A pályázatot az Emberi Erőforrások Minisztériuma megbízásából az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet, valamint az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő hirdette meg. A pénzügyi lebonyolítást a Kolozsvári Magyar Egyetemi Intézet (KMEI) kivitelezi a Magyar Tehetségsegítő Szervezetek Szövetsége  (MATEHETSZ) háttértámogatásával.

 

Együttműködő partner:   Erdélyi Tehetségsegítő Tanács  
TÁMOGATÓ: Emberi Erőforrások Minisztériuma

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774