Saját céggel oldanák meg a hulladékszállítást a helyi önkormányzatok

(0 Szavazat)158 megjelenítés

A SIMD Hargita Fejlesztési Társulás (ADI SIMD Harghita) saját térségi hulladékos szolgáltató cég létrehozásának megvalósítási lehetőségeiről tárgyalt április 7-én Hargita Megye Tanácsának székhelyén, a márványtermében. A vezetőtanácsi gyűlésen jelen voltak többek között a hulladékgazdálkodási ADI munkatársai, a térségi felelős polgármesterek, alpolgármesterek, Zólya László, a pályázatokat lebonyolító munkacsoport (UIP) elnöke, Kassay János, az ECO Csík Kft. és az Alcsíki kistérség képviselője, valamint Borboly Csaba a megyei tanács elnöke.   

Az egyeztetésen a felek arról tanácskoztak, hogy a hulladékgazdálkodással foglalkozó térségi ADI-hoz kapcsolódóan az érintett 66 önkormányzat (Székelyudvarhely kivételével) közösen hozna létre egy céget, amely a hulladék szelektív gyűjtéséért és elszállításáért lenne felelős. A vezetőtanácsi gyűlés az első lehetséges és legmegfelelőbb megoldásnak az ECO Csík Kft.-nek a projektbe történő bevonását tartaná. Ezt közvagyon átadási szerződés útján oldanák meg, így a munka elvégzéséhez szükséges eszközök a megyei tanács tulajdonában maradnának, és nem kellene közbeszerzést kiírni – hangzott el a megbeszélésen. 
A vezetőtanács megegyezett arról, hogy az illetékes polgármesterek véleményét kikérik, majd a projekttervezetet elküldik a környezetvédelmi minisztériumnak, amelynek jóvá kell hagynia a projektet. Ha zöld utat kap a tervezet, annak fontos gazdasági vonzatai lennének: a hulladékszállításból származó profit Hargita megyében maradna.


Csíkszereda, 2014. április 7.

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774