Rendeződött a pszichopedagógusok helyzete

Rendkívüli ülést tartott Hargita Megye Tanácsa

(0 Szavazat)22 megjelenítés

Megemelte a béralapját Hargita Megye Tanácsa szeptember 5-i rendkívüli ülésén, így átvehette a tanfelügyelőségtől az 57 pszichopedagógusi állást. Mint arról korábban már beszámoltunk, az alkotmánybíróság és az oktatási törvény állami feladatként előírja, hogy a megyei önkormányzatoknak át kell venniük bizonyos számú pedagógusi állást, így Hargita Megye Tanácsának, a miniszteri rendelet értelmében, 57 pszichopedagógust a Hargita Megyei Tanfelügyelőségtől.

Bár a tanfelügyelőség átadta az állásokat, a megyei tanács mindaddig nem tudta átvállalni, amíg a Közpénzügyi Hivatal nem engedélyezte a béralap emelését. Ez szeptember 4-én megtörtént, így sürgősen össze kellett hívni a tanácsülést, hogy a költségvetésbe foglalják a kormány által a pszichopedagógusok fizetésére kiutalt 400 ezer lejt, hiszen szeptember elsejétől a levegőben lógtak az említett állások – közölte az ülést vezető Incze Csongor alelnök. Ennek kapcsán Borboly Csaba megyeelnök azt nyilatkozta, hogy igyekeztek minél hamarabb megoldani a problémát, de azért, hogy szeptember első hetében munkaszerződés és társadalombiztosítás nélkül maradtak a pszichopedagógusok, a tanfelügyelőség felel, amiért a pénzügyi fedezet hiánya ellenére átutalta az állásokat. Az érintetteket a megyei tanácshoz tartozó bélbori és oklándi speciális iskolában, valamint a nevelési és tanácsadási erőforrásközpontban alkalmazták, erről szintén a rendkívüli ülésen döntöttek.
Emellett növelték a Szociális és Gyermekvédelmi Vezérigazgatóság költségvetését, amit a közelgő tanévkezdés indokol, az ellátóközpontokban fel kell újítani a fűtésrendszert. További alintézményeknek is átcsoportosították a költségvetését számlák kiegyenlítése és különféle programok lebonyolítása érdekében.

 

Csíkszereda, 2014. szeptember 5.
 

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774