Pénzt hozó épület kell legyen

Turisztikai információs központ nyílt Gyergyóditróban

(0 Szavazat)32 megjelenítés

Turisztikai információs központot hoztak létre Gyergyóditróban, a létesítmény átadását a falunapok keretében tartották június 28-án.
Az ünnepségen részt vett Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke is, aki kiemelte,  Székelyföldet hasonló beruházások kivitelezésével lehet építeni, amely pénzt hozó épület kell legyen a település és a megye számára. 

– Fontos, hogy képesek legyünk több munkával, összefogással szervezett módon itt tartani a turistákat, illetve elhozni azokat, akik még nem látogattak megyénkbe. Meggyőződésem, hogy a településen működő vállalkozók, vendéglátók, és mindenki számára aki munkahelyet teremt, fontos, hogy van egy hely, ahol reklámozhatja termékeit, szolgáltatásait, és segítséget kap az értékesítésben – emelte ki Borboly.  A tanácselnök ugyanakkor székely zászlót ajándékozott a közösségnek, ami hirdeti, hogy székely szolgáltatásokat lehet igénybe venni az információs központban.
Puskás Elemér polgármester elmondta, hogy a ditróiak nagy százalékban hiányolták a turisztikai szolgáltatásokat a településen, éppen ezért most egy olyan lépést tettek meg, amely reményeik szerint nemcsak Ditró, de egész Székelyföld turizmusát elő fogja lendíteni. A polgármester azt a kívánságát fogalmazta meg az információs központtal kapcsolatosan, hogy soha nem legyen üres, élje el a célját, hiszen akkor van értelme a befektetésnek, ha ez Ditrót tudja szolgálni.
Az ünnepségen részt vett Seszták Oszkár, a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei önkormányzat elnöke is, aki örömét fejezte ki, amiért a település életében jelentős eseményen részt vehetett. Elmondta, azért látogattak ismét Hargita megyébe, hogy a megyei tanáccsal ápolt kapcsolatot új tartalommal töltsék meg. – Számos testvér települési kapcsolat van a két megye települései között, de ezen túlmenően is nagy lehetőség van az Európai Uniós programozásban, a transznacionális programokban, amelyek új távlatokat nyithatnak a kétoldalú kapcsolatoknak. Remélem, hogy nagyon sok anyaországi vendég fogja igénybe venni az információs központ szolgáltatásait, én mindenkit arra fogok biztatni, hogy amennyiben a hegyekbe vágynak, akkor ide jöjjenek, ahol megtapasztalhatják a vendégszeretetet, érdekes és hasznos közösségi élményben lehet részük – nyugtázta Seszták Oszkár.


Csíkszereda, 2014. június 28.

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774