Pályázatot hirdet Hargita Megye Tanácsa sporttevékenységek támogatására

(0 Szavazat)112 megjelenítés

Hargita Megye Tanácsa 2014-ben is támogatja a sporttevékenységeket pályázati programja révén. A Hargita megyében bejegyzett, Hargita megye területén sporttevékenységet folytató, jogi személyiséggel rendelkező sportegyesületek, sportklubok igényelhetik a finanszírozást. A vissza nem térítendő támogatás a versenysport népszerűsítését és a tömegsportot is segíti. 

A pályázat Hargita megyéért versenyzünk mottóval támogatja a versenysport népszerűsítését, a kimagasló eredmények elérése érdekében a sportolók felkészítését, illetve országos és nemzetközi bajnokságokon való részvételét. Igényelhető továbbá országos és nemzetközi sportversenyek/események megszervezésére.
A tömegsport népszerűsítése érdekében a pályázat támogatja a helyi, országos és nemzetközi sportesemények szervezését, illetve azokat a rendezvényeket, amelyek a közösség mozgásra való nevelésére irányulnak, alternatívát kínálnak a szabadidő eltöltésére. Támogatja a különleges adottságokkal rendelkező fiatalok kiválogatását és továbbirányítása a klubokba.
Ezenkívül a más finanszírozó szervezetekhez benyújtott programok finanszírozási önrészének támogatására is lehet pályázni.
A pályázat Hargita megye sportstratégiájának 4.3-as intézkedése alapján valósul meg, amely az élsport, a tömegsport és az iskolai sport fejlesztésére vonatkozik. A stratégia Hargita Megye Tanácsának honlapján tanulmányozható: http://hargitamegye.ro/_user/browser/File/Stategii/strategiafinalasport.pdf
- A sport hozzátartozik az egészséges életmódhoz. Egészséges társadalmunk érdekében, már gyerekeinket rá kell vezessük arra, hogy hasznosan töltsék el a szabadidejüket, és megismerjék a mozgás örömét. Akik pedig kiemelkedően teljesítenek, példaképek előttünk, és öregbítik az adott település, a régió hírnevét. Ezért fontosnak tartottuk, hogy a megyei tanács idén is támogassa a tömegsportot és az élsportot egyaránt – mondta a pályázat kapcsán Borboly Csaba megyeelnök.
A pályázatokat Hargita Megye Tanácsának iktatójában lehet benyújtani (Csíkszereda, Szabadság tér 5. szám), on-line a következő linken: http://www.hargitamegye.ro:8090/?lang=hu, valamint elektronikus formában a ferenczjudit@hargitamegye.ro e-mail címre. Leadási határidő: 2014. április 9., 13 óra.
A vissza nem térítendő támogatás igényelhető a sporttevékenységeket támogató programmal kapcsolatos dokumentációban leírtak szerint kitöltött pályázati űrlappal, amely megtalálható a www.hargitamegye.ro oldalon, illetve beszerezhető Hargita Megye Tanácsának székhelyén (Csíkszereda, Szabadság tér 5. szám, 208/A iroda), kapcsolattartó személy Ferencz Judit, telefon: 0266-207700/1314, e-mail: ferenczjudit@hargitamegye.ro.


Csíkszereda, 2014. március 8.

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774