Pályázati térkép készül a Hargita-hegységben fejleszteni kívánók számára

(0 Szavazat)114 megjelenítés

A Homoródfürdő fejlesztési tervét megalapozó tenderfüzet áttekintése is szerepelt annak a találkozónak a napirendjén, amelyet Hargita Megye Tanácsa és az általa létrehozott Hargita-hegység Fejlesztéséért Egyesület szervezett március 27-én, pénteken az említett településen. Részt vettek a hegység fejlesztésében érdekelt települések közbirtokosságainak, vállalkozásainak képviselői, a projektbe bevont Tófalvi Éva biatlonos, Incze Csongor, a megyei tanács alelnöke, Fülöp Otília, a megye főépítésze, valamint az egyesület munkatársai. 

Borboly Csaba megyeelnök felvezetőjében elmondta, hogy ez a megbeszélés azért is indokolt, mert Seszták Miklóst, Magyarország nemzeti fejlesztési miniszterét két héttel ezelőtti székelyföldi látogatásán tájékoztatták a Hargita-hegység fejlesztési tervéről, és kidolgozott koncepciók szükségesek, amelyekhez támogatást kérhetnek a tárcavezetőtől.
A jelen lévő Bucsin-tetői vállalkozók bejelentették, hogy a Hargita Sírégió két Bucsin-tetői tagja, a Havas Bucsin, illetve a Bogdán sípályát működtető vállalkozás csatlakozik a Hargita-hegység Fejlesztéséért Egyesülethez, ami által nemcsak a télisportok, hanem a nyári turizmus területén is fejlesztési lehetőségek nyílnak számukra. Elmondták, hogy bővíteni szeretnék vendéglátó egységeiket, ami első körben a vízhálózat korszerűsítését, valamint a Bucsin-tetői létesítmények vezetékes árammal való ellátását jelenti. Arról tájékozódnának, milyen engedélyek szükségesek, mi az eljárás, és ebben számítanak a megyei tanács, illetve az egyesület szakembereinek segítségére. Utóbbiak támogatásukról biztosították a kérelmezőket, és a közeljövőben találkozót szerveznek a vízügyi és a környezetvédelmi hatóság illetékeseivel.
A jelenlévők áttekintették a Homoródfürdő fejlesztése céljából készülő tanulmány kiírási feltételeinek végső változatát, amelyre átfogó fejlesztést lehet alapozni (a tenderfüzet elérhető itt: http://hargitamegye.ro/upload/public/hargitahegyseg/Homorod/Homorod.pdf), valamint további találkozók szervezésében állapodtak meg a résztvevők: a sípályák fejlesztése ügyében (előtte felleltározzák, mely vállalkozók szeretnének erdőalapban lévő területen fejleszteni), továbbá kerékpárutak, hegyi ösvények, utak és libegők létesítésének témájával. Incze Csongor, a megyei tanács alelnöke arra hívta fel a jelenlévők figyelmét, hogy pályázzanak, amit olyan pályázati térkép elkészítésével könnyítenek, amely segít eligazodni abban, hogy melyik kiírásra nyújthatnak be támogatási kérelmet az önkormányzatok, melyikre a civilszervezetek, és melyikre a vállalkozók.
A Hargita-hegység fejlesztéséről tájékozódhatnak a http://hargitahegyseg.hargitamegye.ro/ honlapon.


Csíkszereda, 2015. március 28.

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774