Pályázat Hargita megyei amatőr színjátszó csoportok támogatására

(0 Szavazat)91 megjelenítés

Amatőr színjátszó csoportok számára írt ki pályázatot Hargita Megye Tanácsa a megyei kulturális programokat, projekteket és rendezvényeket támogató programja keretében. Jelentkezhetnek a román törvényeknek megfelelően bejegyzett Hargita megyei köz- és magánjogi természetes és jogi személyek. A pályázat által támogatott tevékenységek között szerepel amatőr színjátszók találkozóinak szervezése, amatőr színházi előadások szervezése, illetve az amatőr színjátszók képzéseken való részvétele.

– Az utóbbi időben hangsúlyossá vált az amatőr színjátszó csoportok tevékenysége a megyében, jelentős a közösségformáló- és megtartó szerepük településeink életében, ezért támogattuk eddig is Az echós szekér nyomában című találkozót. Nemrég megbeszélést tartottunk a csíkszéki és a gyergyószéki amatőr színjátszó csoportok képviselőivel, megtárgyaltuk, milyen nehézségekkel küzdenek, milyen együttműködések jöhetnek létre, illetve milyen anyagi forrásokhoz juthatnak. A találkozón is felmerült egy pályázati rendszer kidolgozásának az igénye, erre próbálunk válaszolni ezzel a kiírással – tájékoztatott Borboly Csaba, a megyei tanács elnöke, hangsúlyozva, hogy a szóban forgó pályázat illeszkedik Hargita megye kulturális stratégiájába, amelynek egyik fő célja a térség kulturális termékei mennyiségének és skálájának bővítése.
A vissza nem térítendő támogatást tilos profittermelő tevékenységre fordítani. A pályázatokat Hargita Megye Tanácsának iktatójában lehet benyújtani – Csíkszereda, Szabadság tér 5. szám –, online a következő linken: http://www.hargitamegye.ro:8090/?lang=hu, valamint elektronikus formában a kovacszsuzsa@hargitamegye.ro e-mail címen. Leadási határidő: 2014. április 2., 15 óra.
A vissza nem térítendő támogatás igényelhető a Hargita megyei kulturális tevékenységeket támogató általános program dokumentációjában leírtak értelmében kitöltött pályázati űrlap alapján, amely beszerezhető Hargita Megye Tanácsának székhelyén – Csíkszereda, Szabadság tér 5. szám –, a 208-as irodában. Kapcsolattartó személy Bereczki-Kovács Zsuzsanna Boróka, tel.: 0266-207700, 1308-as mellék, e-mail cím: kovacszsuzsa@hargitamegye.ro, vagy letölthető a http://hargitamegye.ro/hargita-megye-tanacsa/programok/aktiv-palyazatok.html honlapon.


Csíkszereda, 2014. február 28.

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774