Ösztöndíj végzős hallgatóknak

A Hargita Megyéért Egyesület támogatási programja 

(0 Szavazat)58 megjelenítés

Tizenhét Hargita megyei, a 2013–2014-es tanévben bejegyzett utolsó éves egyetemi hallgató részesül a Hargita Megyéért Egyesület ösztöndíjában. A tavalyi év végén meghirdetett támogatási program révén május 30-ával bezárólag három részletben kapják meg a hallgatók az ösztöndíjat. 

A Hargita megyei egyetemisták tanulmányaik végzésére, kutatásaikra igényelhették a támogatást, a program célja, hogy minél több hallgatót ösztönözzön jó teljesítménye növelésére és szaktudása fejlesztésére. Ez a negyedik kiírása az egyesületnek, amely révén támogatja az ifjúságot tanulmányai végzésében, és arra bátorítja, hogy a diploma megszerzése után itthon helyezkedjen el. Az idén beérkezett pályázatok mindenike értékes munkát vázol, amely a térségben is hasznosítható. A kutatások többek között a munkahelyteremtés, a helyi, hagyományos termékek értékesítése, turizmus, alternatív energiaforrások felhasználásának lehetőségeit, az oktatás, az egészségügy témakörét vizsgálják Hargita megyei tekintetben.        
A Hargita Megyéért Egyesület, melynek alapító tagja Hargita Megye Tanácsa, 2002 óta működik, célja a megyében élők életminőségének javítására irányuló programok szervezése, projektek lebonyolítása. A pályázati lehetőségeket kihasználva minél több forrást kíván biztosítani programjainak, együttműködve Hargita Megye Tanácsával, valamint különböző civilszervezetekkel.
– A fenntartható gazdasági fejlődés kihívásai és annak felismerése, hogy a fiatalság támogatása, oktatásban való részvételének növelése prioritás a régió fejlődése szempontjából, hívta életre az egyetemistáknak szóló támogatási programot. Reméljük, kezdeményezésünk eléri célját, és elősegíti a hallgatók tanulmányi és közösségi eredményeinek növekedését, ezáltal pedig a közösség, a megye fejlődését – nyilatkozta az ösztöndíj kapcsán Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke.
Hargita Megye Tanácsa tavaly gyakornoki programot indított, amely lehetőséget biztosít friss diplomásoknak és egyetemi hallgatóknak – kivéve az I. és II. éveseket –, hogy megismerjék a hivatal, illetve alintézményeinek működését. Erre folyamatosan várják az érdeklődőket, az önkéntes munkára a kutatás ideje alatt is lehet jelentkezni.


Csíkszereda, 2014. február 27.

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774