Összefogásban újult meg a gyergyószentmiklósi műjégpálya

Rendkívüli tanácsülés a jégen

(0 Szavazat)125 megjelenítés

Péntek délután rendkívüli tanácsülést tartott Hargita Megye Tanácsa Gyergyószentmiklóson, az összefogás eredményeként megújult műjégpályán. A testület három napirendi pontról döntött: a tanácsülés első felében a Hargita Megyei Szociális és Gyermekvédelmi Vezérigazgatóság által megnyert “United Networks” három éves futamidejű projektben vállalt partnerséget a megyei tanács, ugyanakkor megszavazták az ez évi kitüntetésekről szóló programot is. 

A megyei tanács pályázati kiírásának meghirdetése esetében a megyei tanács főjegyzője nem találta megalapozottnak a sürgősségre hivatkozást, így arról a márciusi rendes havi tanácsülésen dönthet a testület. A rendkívüli tanácsülés a jégpályán folytatódott, ahol a döntéshozó testület egyöntetűen arra szavazott, hogy a felújítás alatt átvett műjégpályát visszaadják Gyergyószentmiklós városnak.
– Abban bízunk, hogy a mai döntésünk, nemcsak a gyergyószentmiklósi, hanem a Hargita megyei, székelyföldi hoki sportélet ügyében is komoly jelentőséggel fognak bírni – emelte ki a tanácsülésen Borboly Csaba, megyeitanács-elnök, aki üdvözölte, hogy politikai hovatartozástól függetlenül a kétharmados RMDSZ többséggel rendelkező megyei tanács támogatta az MPP-s városvezetést, hogy a műjégpálya megújulhasson.

Háromnapos jégünnep a felújított műjégpályán
A hétvégén a szervezők – Hargita Megye Tanácsa, Gyergyószentmiklós önkormányzata és a Progym vezetősége – háromnapos jégünnepélyre várták az érdeklődőket a gyergyószentmiklósi műjégpálya avatójaként.
Péntek délután 17 órától került sor a hivatalos megnyitóra,  melyen az ünnepi beszédeket követően a Progym-Steaua mérkőzésen szurkolt a mintegy háromezer fős közönség.
Házigazdaként Kopacz Zoltán, a Progym SK elnöke köszöntötte a nagy számú érdeklődőt. – Ünnepel Gyergyószentmikós, ünnepel a gyergyói-medence, ünnepel egész Hargita megye. Ahhoz, hogy további sikereket tudjon magáénak a gyergyói jégkorong égetően kellett ez a beruházás. Köszönetét fejezte ki a városi és a megyei tanácsnak, hogy egyöntetűen támogatták a beruházást, éppen ezért egy-egy névre szóló mezt adtak át az önkormányzati vezetőknek, valamint a képviselő-testület frakcióvezetőinek.
Nagy Zoltán, Gyergyószentmiklós alpolgármestere emlékeztetett arra, hogy krisztusi kort élt meg a jégpálya, amelyen ilyen mértékű “ráncfelvarrás” megléte óta nem történt még. Örömét fejezte ki, hogy politikai szinten nem a széthúzás, hanem az összefogás valósult meg a pártok között. Dicséretes, hogy a pálya világítása civil összefogásban valósult meg, a hokis gyerekek szüleinek kezdeményezéséből.
A Progym tiszteletbeli mezét elsőként magára öltő Borboly Csaba Székelyföld legnagyobb kalákájának nevezte a felújított műjégpályát. Tudomása szerint az ország történetében még nem volt arra példa, hogy megyei tanácsülést tartanak a jégen. Azt szeretnénk, hogy a jégpályát az egész gyergyói térség használhassa és magáénak tudhassa, ezért arról szavaztak a megyei tanácsosok, hogy visszaadják a műjégpályát Gyergyószentmiklós önkormányzatának. A szavazást kitörő taps fogadta a lelátókról. A tanácselnök köszöntötte a gyergyószentmiklósi és a környékbeli hokiszerető szurkolók jelenlétét, mint mondta, olyan időket élünk, amikor sokszor jól jön a biztatás. Jó, hogyha egymásra odafigyelünk, és van egy kis örömünk, sikerünk is. A megyevezető az összefogásban rejlő erőről és a lehetőségek kiapadhatatlan forrásáról beszélt. Ha nincs széthúzás, hanem közös gondolkodás van, sokkal eredményesebben dolgozhatunk – fűzte hozzá Borboly Csaba. A megyei tanács elnöke beszéde végén köszönetét fejezte ki a karcfalviaknak is, hogy támogatták a Progym felkészülését az elmúlt hetekben a felcsíki műjégpályán.
A folytatásban a megyei tanács két alelnöke, Barti Tihamér és Incze Csongor egy mezt nyújtott át Kopacz Zoltánnak, a Progym SK elnökének.
– A mai nap az, amikor befogjuk bizonyítani, hogy nem csak volt múltja és van a gyergyói hokinak, hanem lesz jövője is! Ez a nap legyen piros betűs ünnep a székelyföldi jégkorong életében. Ma betudjuk bizonyítani, hogy mi vagyunk a jobbak, a mi jegünkön, mi győzünk! – buzdította a szurkolókat Barti Tihamér alelnök, aki gyergyóiként mindvégig szívügyének tekintette a műjégpálya sorsát.
A köszöntő beszédek után a létesítményre Portik Hegyi Kelemen főesperes kérte Isten áldását, arra bátorítva mindenkit, hogy továbbra is támogassák a műjégpályát és a jégkorongot. A látványos görögtűz után a nyitómeccset a csíki hokisokkal megerősödött Progym végig uralta, 5-2-ös győzelmet aratott a bukaresti Steaua csapata felett. Szombaton és vasárnap tovább folytatódott a hazai bajnokság középszakasza. Vasárnap délután a város apraja-nagyját farsangi jégkarneválra invitálták.


Csíkszereda, 2015. február 22.

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774