Orgonaszentelés Borszéken

A hit közösségépítő ereje

(0 Szavazat)42 megjelenítés

December 28-án kettős ünnepre gyűltek össze a hívek a borszéki Szent István római katolikus templomban.
A Szent család vasárnapján Tamás József püspök celebrált ünnepi szentmisét az első szent királyunk tiszteletére felszentelt templomban, ahol a felújított orgonát is megáldotta. Az ünnepi alkalmon jelen volt Mik József, Borszék polgármestere, valamint Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke is. A felújítási munkálatokban Borszék város támogatása mellett jelentős részt vállalt Hargita Megye Tanácsa is. A felújított templomi hangszer szép példája annak, hogy összefogásban lehet eredményeket elérni.

A szentmisét bemutató Tamás József püspök Isten áldását kérte a jelenlevőkre, családjaikra, hogy ezután is tevékenyek legyenek a szolgáló szeretetben.
A szentmisét követően Borboly Csaba köszönetét fejezte ki a borszékieknek, hogy együtt ünnepelhetett velük.
– Örömmel és alázattal vagyok jelen, mert azt tapasztalom, hogy összefogásban, közös erőfeszítések révén fejlődik a város, erősödik a közösség. Ezt mi sem bizonyítja jobban, mint hogy az év első felében szentelték fel a település második templomát, ma pedig itt lehettünk a felújított orgona szentelésén – fogalmazott a megyeitanács-elnök. Borboly Csaba a családok közösségmegtartó erejéről is beszélt, mint fogalmazott az erős közösségek erős családokra épülnek, ezért kell összhang és egymásra figyelés.
– Mindenki alázattal végezze munkáját, hogy gyerekeink számára tudjuk biztosítani a megfelelő otthont, itthon maradásra sarkalljuk őket – zárta gondolatait a megyevezető.

 

Csíkszereda, 2014. december 28.

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774