Őrangyal tehetségkutatót szerveztek Csíkszeredában

(0 Szavazat)108 megjelenítés

Az első Őrangyal tehetségkutatót szervezték meg Csíkszeredában november 7-én, pénteken a sérült és hátrányos helyzetű fiatalok számára, a Hargita Megyei Sport- és Ifjúsági Igazgatóság kezdeményezésére, Hargita Megye Tanácsa támogatásával. A megyeháza amfiteátrumában sok tehetséges hátrányos helyzetű, sajátos nevelési igényű fiatal versenyző vett részt. Ezzel a tehetségkutató programmal kívántak esélyt adni nekik a kibontakozásra, valamint arra, hogy megmutathassák tehetségüket rajz, ének, tánc, zene és színjátszás kategóriában.

Az Őrangyal tehetségkutató az IFISZTÁR tehetségkutató verseny kisebb testvére, amely az értelmükben és/vagy mozgásukban korlátozott, illetve hátrányos helyzetű fiataloknak szól, ugyanakkor átmenetet is jelent az iskolaérettségbe. 2006 óta rendszeresen megszervezett programsorozat része.
A szervezők részéről Réti Zsófia köszöntötte a versenyzőket, meghívottakat, támogatókat, ezt követték Zonda Erika, a megyei tanács Programok és alárendelt intézmények vezérigazgatóságának vezetőjenek üdvözlő szavai.
– Ez az első alkalma az Őrangyal tehetségkutatónak, és remélem, hogy hagyományt teremtünk, és minden évben megszervezik, hiszen lehetőséget kell adnunk nekik, hogy megtapasztalják a zene, tánc, a színjátszás vagy akár a sport felszabadító, önkifejező hatását – jelentette ki a vezérigazgató.
Felszólalt Péterfi Attila, a Gyulafehérvári Caritas logisztikai igazgatója, a rendezvény fővédnöke, akinek a kezdeményezésére létrejött az Őrangyal tehetségkutató.
– Nagy öröm számomra, hogy itt lehetek, sok sikert kívánok a résztvevőknek ahhoz is, hogy meg tudják mutatni azt a tehetséget, azt az angyali arcot, ami bennük rejlik –mondta.
A tehetségkutatónak több mint 200 résztvevője volt, színvonalas, megható előadásokat követhettünk végig Incze Zsuzsa konferálásával, aki a Hargita Megyei Mozgássérültek Szervezetének munkatársa. A rendezvény záróakkordjaként a csíkszeredai Todi Maya szórakoztatta a közönséget és a résztvevőket.
A díjazottak:
Színjátszás kategóriában:
I. helyezett: Gyulafehérvári Caritas – Szent Ágoston Nappali Foglalkoztatóközpont.
Különdíjak: a szentegyházi Szent Gellért Egyesület színjátszó csoportja, Oklándi Elhelyezőközpont gyerekcsoportja és a Kékek csapata a gyergyószentmiklósi Napsugár az Esőben Egyesület részéről.
Egyéni tánc kategória:
I. Lőrincz Andrea és Soós-Győrffy Anna
II. György Adorján
Csoportos tánc kategória:
I. Székelykeresztúri Elhelyezőközpont Súlyosan Fogyatékos Gyermekek Számára
II. Caritas – Esély program, Gyergyószentmiklós
Dicséretben részesült Moldován Gyula, Ötvös Judit és az Oklándi Gyerekcsoport, valamint különdíjban a Napsugarak csoportja, Boros Róbert és Sárvári Edit.
Egyéni ének kategóriában kapott helyezések:
I. Borbély Nóra – Caritas – Esély program, Gyergyószentmiklós
II. Bellai Antal – Napsugár az Esőben Egyesület, Gyergyószentmiklós
III. Paradicza Nándor – Oklándi Elhelyezőközpont
Dicséretben részesült Ötvös Arabella, Ötvös Klaudia, Rácz Szilvia, Fazakas Péter, Ötvös Dániel és György Júlia.
A csoportos tánc kategória helyezettjei:
I. András Ervin és Szász Judit – Szent Anna Elhelyezőközpont, Csíkszereda
Egyéni zenei produkció kategória:
I. Borcsa Éva – Manó Tanoda, Csíkszereda
II. Balló Balázs – Authelp Egyesület, Csíkszereda
III. Tamás Alfréd – Authelp Egyesület, Csíkszereda
Csoportos zenei produkció kategória:
I. Szent Anna Elhelyezőközpont, Csíkszereda – zenecsoport
II. Oklándi Elhelyezőközpont
III. Színes muzsikusok – Authelp Egyesület, Csíkszereda
Dicséretet kapott a Színes Kocka csoport – Szent Ágoston Nappali Foglalkoztatóközpont, Csíkszereda
A rendezvény megszervezésében Hargita Megye Tanácsa mellett  partner volt: a Gyulafehérvári Caritas fogyatékkal élőket támogató programja, Szent Gellért Alapítvány – Szentegyháza, Szent Anna Elhelyezőközpont – Csíkszereda, Napsugár az Esőben Egyesület – Gyergyószentmiklós, Caritas – Esély program – Gyergyószentmiklós, Szent Ágoston Nappali Foglalkoztatóközpont – Csíkszereda, Manó Tanoda – Csíkszereda, Authelp Egyesület – Csíkszereda, Oklándi Elhelyezőközpont, Székelykeresztúri Elhelyezőközpont Súlyosan Fogyatékos Gyermekek Számára, Hargita Megyei Mozgássérültek Szervezete, Hargita Megyei Szociális és Gyermekvédelmi Vezérigazgatóság.

 

Csíkszereda, 2014. november 7.
 

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774