Népszerűsítik Székelyföldet

(0 Szavazat)19 megjelenítés

Idén újra lesz Székelyföld stand a budapesti Utazás és a bukaresti TTR tavaszi turisztikai vásárokon a Hargita Közösségi Fejlesztési Társulás – melynek tagja Hargita Megye Tanácsa - és a Kovászna Megye Turizmusáért Egyesület szervezésében. A magyarországi találkozót február 26–március 1. között tartják, a bukaresti eseményre március 12–15-én kerül sor. 

A vásárokra készülve újabb kiadványt készítettek a Hargita Közösségi Fejlesztési Társulás munkatársai a novemberi Hargita megyei turisztikai ajánló folytatásaként. Ez a katalógus követi az előző struktúráját, ebben főként nyári és őszi programokat kínálnak a hazai és a külföldi turistáknak. Szerepel egy eseménynaptár és Székelyföld leírása is. Külön oldalakat szánnak a gasztronómiának, és nagy hangsúlyt fektetnek a nyári vakáció idején zajló családi és gyerekprogramokra is.
– Ezeknek a rendezvényeknek köszönhetően évről évre nő az érdeklődés a térség iránt, ezért fontos, hogy nemzetközi idegenforgalmi vásárokon népszerűsítsük ajánlatainkat. A kiállításokon közelebb visszük Székelyföldet a turistákhoz, standunknál a népszerűsítő anyagok megtekintése mellett az esetleges kérdéseikre is választ kapnak. Minél szélesebb körben megismertetjük környékünk gazdag történelmi, kulturális és természeti adottságait, annál nagyobb mértékben nő a látogatottság, a vendéglátó egységek - panziók, szállodák, szórakozóhelyek stb. -, a különböző szolgáltatók bevétele. A hasonló szakmai találkozón rendszeresen részt szeretnénk venni, hogy régiónk ott legyen Európa turisztikai térképén – nyilatkozta a turisztikai vásárok kapcsán Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke.   

 

Csíkszereda, 2015. február 23.
 

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774