Nem okoz fennakadást a havazás Hargita megyében

Negyvenhárom település kapott pénzt az utak karbantartására

(0 Szavazat)35 megjelenítés

Rendkívüli tanácsülést tartott december 2-án, kedden Hargita Megye Tanácsa, melynek összehívását az indokolta, hogy több település is jelezte, nincs elég pénze a hótalanítás biztosítására, ismertette Borboly Csaba megyeelnök. A költségvetés-módosítás és a településeknek való leosztás megszavazása mellett a Hargita Megyei Ifjúsági Alapítványnak nyújtott támogatásról is döntöttek a tanácsosok.

A megyei utak téli karbantartására hároméves keretszerződésre írta ki a közbeszerzést a megyei tanács, a hatékonyság érdekében pedig 24 részre (lot) osztották fel a megyét. Már megvolt az első borítékbontás, és számos lotra megkötötték a szerződést, viszont vannak szakaszok, melyekre újabb versenytárgyalást kell kiírni. Amíg a licit lezárul, a helyi önkormányzatokkal köt szerződést a megyei tanács az utak takarítására, ezért Borboly Csaba megköszönte az érintett önkormányzatoknak a hótalanításban nyújtott segítségüket. Csíkcsicsó és Csíkkozmás esetében is a helyi önkormányzattal kötnek szerződést, erről is a keddi rendkívüli ülésen döntött a testület. Hargita megyében a havazás nem okoz fennakadást, ahol szükséges a megyei tanács és a helyi önkormányzatok saját gépparkjukat felhasználva takarítják az utakat, tette hozzá a megyeelnök.  A megyei tanács közel 4 és fél millió lejt csoportosított át a költségvetésében, amelyet 43 településnek ítéltek oda a hótalanítás és az utak karbantartásának biztosítására.
A Hargita Megyei Ifjúsági Alapítvány célkitűzései közé tartozik, hogy segítse a fiatalok társadalmi beilleszkedését, és ezáltal erősítsék az ifjúsági és civilszervezetek közti együttműködést, Hargita Megye Tanácsával is együttműködve a különböző programok által segítsék a szakoktatás fellendítését, valamint a fiatalok szakmai fejlődését és munkavállalását.  Emellett a szervezet figyelembe veszi a kulturális, sport és oktatási igényeket is, programjukban szerepel többek közt fórumok, sportrendezvények és tematikus programok megrendezése. A Hargita megyei fiatalok fórumának éves tevékenységeiről szóló értékelési programra 9100 lejt, a fiatalok piacképes munkalehetőségeinek növeléséről és a migráció megelőzéséről szóló workshopra 6200 lejt ad a megyei tanács. A Karácsonyvárás elnevezésű kulturális programra 15 200 lejt, a professzionális oktatás lehetőségeiről szóló workshopra 7000 lejt szavaztak meg. A programok célja, hogy a fiatalok a közösség aktív szereplőivé váljanak, hogy Hargita megyében minden fiatal lehetőségei tudatában éljen, beszéljen a saját problémájáról, és merjen megoldást keresni vagy segítséget kérni. A fiataloknak az elkezdett munkához sok sikert kívánt Hargita Megye Tanácsának elnöke.


Csíkszereda, 2014. december 2.

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774