„Négyesfogat” a VI. Gyergyói Lovas Napokon

(0 Szavazat)77 megjelenítés

Nézőből, versenyzőből, támogatóból, valamint szervezőből álló „négyesfogatot” mozgatott idén is a szeptember 22-én este lezárult VI. Gyergyói Lovas Napok. A Gyergyói-medence leglátogatottabb szabadtéri rendezvényét a hagyományokhoz híven idén is támogatta Hargita Megye Tanácsa. 

A Gyergyói Lovas Napok szervezésével hagyományt teremtett a Gyergyói-medencében a Kriegel Sportklub – ezt bizonyította a rendezvény idei hatodik kiadása. A szeptember 21-22-én a gyergyószentmiklósi lovaspályán tartott rendezvény mintegy 54 programpontot, látványosságot kínált. A főszervezők - Bajkó Tibor válogatott fogathajtó, a sportklub elnöke és felesége, Ildikó - szerint az évről-évre látványosságokban bővülő rendezvény idén is egy „négyesfogat” munkájának eredménye. A vasárnap esti díjátadón így minden nézőt, az alig egyhónapost és a 97 évest is, „támogatóként” díjazták a díjugratók és fogathajtók, illetve a hagyományos Polgármesterek Csatája versenyszám nyertesei mellett. Utóbbit idén Gyergyószentmiklós polgármestere, Mezei János nyerte Bajkó Gellért fogathajtó társával, a második Puskás Elemér, Gyergyóditró polgármestere lett Orosz László fogathajtóval, harmadik díjat pedig Csíkszépvíz polgármestere, Ferencz Tibor és Gábos Béla fogathajtó vihette el.
A díjátadón Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke beszédében úgy fogalmazott: jó érzés volt nemrégiben a fogathajtó világbajnokságon a román válogatott színeiben látni Bajkó Tibort és kollégáit. Mint mondta, abban bízik, hogy ez az őshonos magyar sport, a lótartás szeretete, mindenki figyelmét a sportág támogatására irányítja.
- Arra ösztönzöm Önöket, biztassák a lovasokat, figyeljünk oda arra az értékre, amely a látvány, a turisztika, az idegenforgalom tekintetében is fontos, mindezekhez egy pluszt adnak lovasaink. Ezért melléjük kell állnunk, segítenünk őket itt, Gyergyószentmiklóson, Csomafalván vagy Ditróban, ahol a lovakat kiemelten szeretik és figyelnek rájuk. Ez az odafigyelés feledteti velünk azokat a napi gondjainkat, amelyek mindannyiunkat gyötörnek - fogalmazott Borboly Csaba.
A megyeelnök egyúttal megköszönte a Gyergyói Lovas Napok közönsége előtt azt a támogatást, amelyet a Gyergyói-medence lakossága is tanúsított a megyei tanács élére való visszatérésében. Hargita megyéből összesen negyvenezer személy aláírása járul hozzá ahhoz, hogy választott tisztségét ismét elláthassa.
A VI. Gyergyói Lovas Napok részletes eredményei a www.fogathajtás.ro honlapon nézhetők meg részletesen.
Videó-felvételeink a díjátadóról:
Hortobágyi puszta ötös bemutató és Borboly Csaba beszéde (teljes):
http://www.youtube.com/watch?v=vbnX8Aqu-7o&feature=youtu.be
Négyesfogat díjátadás (teljes): http://www.youtube.com/watch?v=Ram4hMWbKfs&feature=youtu.be

Gyergyószentmiklós, 2013. szeptember 22.

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774