Nagyobb beleszólást a helyi közösségeknek az erdőgazdálkodásba

Bekerülnek az európai jogrendbe Borboly Csaba javaslatai

(0 Szavazat)68 megjelenítés

Hargita Megye Tanácsának elnöke, Borboly Csaba, a Régiók Bizottságának (RB) állandó tagja január 30-án, Brüsszelben, a Bizottság 105. plenáris ülésén Az európai felsőoktatás a világban témában előterjesztett és egyhangúlag elfogadott véleménytervezete mellett más szakterületeken is tett módosító javaslatokat, amelyek egy részét szintén elfogadta a testület. További két fontos témakörben voksoltak a megyeelnök javaslatai mellett, az erdőket és az erdőalapú ágazatot érintő új uniós erdőgazdálkodási stratégiára, illetve a szennyezéspolitikára vonatkozóan. 

Az erdőgazdálkodást érintő jelentése felhívja a figyelmet, hogy a foglalkoztatottság növelése, az innováció ösztönzése érdekében a faépítészetben, fontos lenne az előnyös adózási feltételek biztosítása a kis- és középvállalkozások számára. Utóbbiak ösztönzése egyben elősegíti a regionális szakpolitikák gyakorlatba ültetését, illetve a hálózatok létrehozását. Továbbá fontos a decentralizált, fenntartható kommunikáció a helyi érintettekkel egy közös erdőkultúra kidolgozása érdekében, amelynek célja a többirányú erdőfejlesztési politikák helyi elfogadása és operatív gyakorlatba ültetése, áll a módosító javaslatban.
- Az erdőgazdálkodás témakörében több javaslatot elfogadott a Bizottság, egyet elutasított, amely a kis műhelyeknek, a családi vállalkozásoknak biztosított volna uniós támogatást. De megszavazták azt a módosítást, amely nagyobb beleszólást enged a helyi közösségnek, az érintettekkel való szorosabb együttműködésre irányul. A javaslatoknak az elfogadása azért fontos, mivel ezek már biztosan bekerülnek az európai jogrendbe – összegzett Borboly Csaba.
Hargita Megye Tanácsának elnöke az RB raportőreként mutatta be január 30-án véleménytervezetét Az európai felsőoktatás a világban témában, amelyet egyhangúlag megszavazott a testület (http://www.borbolycsaba.ro/hirek/brusszeli-igen-borboly-csaba-felsooktatasugyi-velemenytervezetere/).
Borboly Csaba 2012 októberétől állandó tagja a Régiók Bizottságának, ezen belül pedig a Környezetvédelem, éghajlatváltozás és energiaügy (ENVE), valamint az Oktatás, ifjúság és kutatás (EDUC) szakbizottságba választották be, és az Európai Néppárt tagjaként vesz részt az üléseken. A megyeelnök RB-tagságáról és -tevékenységéről bővebb információ található a http://www.borbolycsaba.ro/tevekenyseg/regiok-bizottsaga/ honlapon.


Csíkszereda, 2014. február 1.

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774