Nagybányai hegyimentők látogattak gyergyói kollégáikhoz

Folytatódik Hargita Megye Tanácsa Hegyi- és Barlangimentő Közszolgálatának Hegyimentők hónapja elnevezésű programsorozata

(0 Szavazat)27 megjelenítés

A hétvégén ismét nagy volt a nyüzsgés a hegyimentők háza táján Hargita megyében, a gyergyóiak a Gyilkos-tónál levő bázisuknál fogadták nagybányai kollégáikat. A találkozó annak köszönhetően valósult meg, hogy a hegyimentők folyamatosan dolgoznak azon, hogy jó kapcsolatot alakítsanak ki az országban, illetve a határon túli kollégáikkal, mondta vezetőjük, Fekete Örs.

A népes delegációt a jó kapcsolatok kiépítése mellett a hegyimentésben rejlő kihívások, újítások is érdekelték. A Hargita megyei szakemberek egy része oktató az országos hegyimentő iskolában, így a csapatok egy nagyon nehéz mentési gyakorlatot is elvégeztek. A vegyesen felállított alakulatok egy sziklamászó balesetének helyszínéhez siettek, onnan kellett különböző technikák alkalmazásával a sérült személyt leengedniük: biztosították a helyszínt, elhelyezték a hordágyat, a sérültet tiroli kötélpályán leengedték, végül a csapat leereszkedett a sziklafalról. A hegyimentők szigorú felügyelet mellett hajtották végre a feladatot, majd a gyakorlat végén a Hargita megyei oktatók kielemezték a hiányosságokat, kiemelték a nem megfelelő vagy lassú döntéseket.
A résztvevők komolyan vették a feladatot és elmondták, nagyon fontosnak tartják a hasonló találkozók, gyakorlatok megszervezését a továbbiakban is.
Szintén az elmúlt hétvégén a csíki hegyimentők önkéntesek bevonásával újabb turistaösvényt újítottak fel, amely kék pont jelzést kapott, és a Hirtelen-pusztáról vezet Csíkszeredába. Az elkövetkezőkben a Hargitafürdő–Bagolykő–Kalibáskő útvonalat szeretnék felújítani szintén önkéntesek segítségével.
A tevékenységekről a www.salvamontharghita.ro honlapon, valamint a https://www.facebook.com/salvamonthr Facebook oldalon találhatók további képek, információk.


Csíkszereda, 2014. szeptember 29.

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774