Nagy családként ünnepeltek Hargita Megye Tanácsánál

Családok karácsonya

(0 Szavazat)108 megjelenítés

Hargita Megye Tanácsa, az előző sokéves hagyománynak megfelelően, 2013-ban is megszervezte a Családok karácsonya című egész napos rendezvénysorozatot. Idén több mint félezer gyerek és felnőtt kapcsolódott be a Családok karácsonya rendezvénysorozat programjaiba a megyeháza előterében és földszinti termeiben.

December 2–22. között Hargita Megye Tanácsa és alintézményei, partnerszervezetekkel együtt számos karácsonyváró programot szerveznek megyeszerte a Karácsony Hargita megyében rendezvénysorozat keretében. A változatos programkínálat egyik színfoltja a vasárnapi találkozó volt, ahol a szervezők igyekeztek a részt vevő családok apraját-nagyját ráhangolni a közelgő ünnepekre.
Déli 12 órától a márványteremben karácsonyfadísz-készítésre, valamint Karácsony a családban címmel rajzversenyre jelentkezhettek a gyerekek, ezzel egy időben gyertyakészítésre is lehetőség nyílt. A Csíki Anyák Egyesületének jóvoltából bábelőadást tekinthettek meg a gyerekek. Ezt követően nyolc csapat vállalkozott arra, hogy az általuk készített díszekkel felöltöztessék a megyeháza előcsarnokában felállított fenyőfákat.
14 órától az ünnepre való ráhangolódást segítő elmélkedést tartott Darvas-Kozma József címzetes esperes-plébános, aki a család fontosságáról szólt elsősorban a gyerekek nyelvén. Mint elmondta, karácsonykor a kis Jézus is családba született bele, a család biztonságot és szeretetet nyújt a gyerekeknek.
Az ünnepi gondolatok után a családok kalácsának felszeletelésére került sor, majd a rendezvénybe bekapcsolódó Borboly Csaba megyeitanács-elnök osztotta meg alkalmi gondolatait és jókívánságait a jelenlévőkkel. Köszönetét fejezte ki a partnereknek, akikkel közösen a Családprogramot az idei évben is meg tudták valósítani, bizalmát fejezte ki, hogy a jövő évben is sikerül folytatni ezt a programot. „Azt gondolom, hogy a világon a legfontosabb dolog, hogy van egy családunk, azt meg kell becsülnünk és mindent meg kell tennünk értük” – emelte ki beszédében Borboly Csaba. „Sokszor egy-egy mosoly képes mindent helyrehozni. Egy felgyorsult és válságos világban az igazi értékek otthon vannak, ezért figyeljünk oda rájuk!” – kérte a hallgatóságtól a tanácselnök.
A délutáni órákban lehetőség adódott karácsonyivers elszavalására és karácsonyidal éneklésre, a legügyesebbeket díjban is részesítették. Emellett újabb dalokat is tanulhattak a gyerekek Ádám Katalin közreműködésével. A találkozó a Mesehetes együttes karácsonyi koncertjével ért véget.
A rendezvény ideje alatt a szervezők vajas kenyérrel, teával, mézes pogácsával, vattacukorral, arcfestéssel és zenével gondoskodtak a jó hangulatról.
Az élményekben gazdag napról fotógalériát tekinthetnek meg a Családprogram közösségi oldalán (https://www.facebook.com/media/set/?set=a.588136607908967.1073741828.174412345948064)

Csíkszereda, 2013. december 15.
 

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, május»
hkscpsv
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774