Nagy-Britanniában ismertették a Hargita megyei jó példákat

Újabb nemzetközi partnertalálkozó a CCIC – Összetett kihívások, innovatív városok elnevezésű projekt keretében

(0 Szavazat)67 megjelenítés

A partnerek regionális megvalósítási terve és a helyi jó példák bemutatása volt a témája annak a partnertalálkozónak, amelyek június 4–6-án tartottak a nagy-britanniai Birminghamben a CCIC - Összetett kihívások, innovatív városok elnevezésű, európai uniós Interreg IVC projekt keretében. 

A regionális politikák javítását, a közszférában az innováció erősítését, a helyi és regionális hatóságokkal, állami szervekkel és más érdekelt felekkel az együttműködés növelését célzó projekt utolsó féléves szakaszába lépett. A projektben 13 partner vesz részt 10 országból: Bulgária, Nagy-Britannia, Olaszország, Svédország, Finnország, Hollandia, Spanyolország, Észtország, Lengyelország, Romániát pedig Hargita Megye Tanácsa képviseli.
A Birminghamben jelen levő észt, spanyol, olasz, bolgár, angol és a Hargita megyei küldöttség bemutatta a térségében jól működő példákat, amelyek alkalmazhatók az önkormányzatok vagy a vállalkozói szféra szerepvállalásával. A Hargita megyeiek beszámoltak a megyei tanács kezdeményezésére létrejött Székely termék mozgalomról, amely hagyományaink továbbélését, a minőségi és egészséges élelmiszerek piacra jutását, a helyi termelőknek pedig jövedelmet biztosít. Szintén pozitív példa Hargita megyében a Harvíz Rt., amely a helyi önkormányzatok által létrehozott fejlesztési egyesületből és az egyesület által létrehozott regionális szolgáltatóból áll. Így megalakult az európai uniós követelményeknek megfelelő regionális vízszolgáltató cég a sok kicsi helyi szolgáltató helyett. Hargita megye arra törekszik a CCIC projekt révén is, hogy a jól működő kezdeményezéseket fenntartsa és továbbfejlessze. A megyei tanács a Helyi önkormányzatok közigazgatási kapacitásának növelése elnevezésű programja és európai uniós pályázatok bevonásával azt célozza, hogy erősítse a helyi közigazgatás hatékonyságát, ismertesse és elérhetővé tegye azokat az információkat, amelyek révén a helyi és megyei önkormányzatok és intézmények hatékonyan tudnak fellépni a köz szolgálatában.
A partnerek az elkövetkezőkben elkészítik regionális megvalósítási tervüket, erről egyeztettek a többnapos konferencián, illetve annak fontosságát hangsúlyozták, hogy a projekt keretében elindított kezdeményezések hosszú távon fenntarthatók legyenek. Az idei év végén befejezéséhez érkező projekt zárókonferenciáját október 16–17-én tartják az olaszországi Genovában.


Csíkszereda, 2014. június 11.

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, május»
hkscpsv
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774