Mintegy három kilométernyi aszfalttal gazdagodtak Zetelaka utcái az elmúlt egy évben

(0 Szavazat)83 megjelenítés

Helyi, megyei és kormányzati forrásokból folytatták az aszfaltozást Zetelaka községközpontjában – számoltak be október 28-án délben a Zetelaka alszegi részén megtartott útavató ünnepségen a község és a megye elöljárói. Elsőként Nagy Attila, Zetelaka polgármestere köszöntötte a megjelenteket.

– A mai ünnepségre készülve szép rajzokkal lepték be az új aszfaltot a gyerekek, de ugyanilyen örömmel tölt el, hogy a helyi önkormányzatnak lassan sikerül átrajzolnia a falusi tájat. Mintegy két évvel ezelőtt, a mandátumom elején Borboly elnök úr megkérdezte, miben segíthet nekünk, mi pedig bevallottuk, hogy elsősorban néhány forgalmasabb utcát szeretnénk leaszfaltozni. Tavaly a munkálatokat a községközpont tófalvi részén kezdtük el, idén folytattuk a dancsói részen, most pedig az alszegiek is megújult utcákkal gazdagodtak. Mintegy három kilométernyi aszfalttal gazdagodtak Zetelaka utcái az elmúlt egy évben, ez a munka pedig közös érdem. Zetelaka a helyi költségvetésből szánt rá egy jelentős összeget, illetve a falu a közbirtokosság kőadománya révén is kivette a részét ebből a kalákából. A munkálatok költségének oroszlánrészét azonban megyei és kormányzati forrásokból tudtuk finanszírozni, a megyei tanács támogatása, illetve az Országos Helyi Fejlesztési Programból kiutalt összeg révén. Mi, zetelakiak, ezért is tartjuk fontosnak, hogy közösségünk képviselete ott legyen a jövőben is azoknál az asztaloknál, ahol a döntéseket hozzák, hisz így juthatunk egyről a kettőre, lépésről lépésre építve községeinket és az egész térséget. – mondta el a községvezető.
Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke szerint Zetelaka községe dinamikusan fejlődik, és az összefogás révén komoly eredményeket ér el.
– Az alszegi utcákat borító aszfaltnak valószínűleg az itt lakó gazdasszonyok örvendenek a legjobban, hiszen így kevesebb lesz a por, és ki lehet teríteni a ruhát – jegyezte meg a megyeelnök hozzátéve: – Ugyanakkor az itteni családok bennvalója, ingatlanja felértékelődött. A közös munka eredményeképpen mindannyian gazdagabbak lettek tehát. Sokat beszélünk az autonómiáról, ez viszont az egymásra figyelést is jelenti, hogy saját erőből, saját lehetőségeink mentén oldjuk meg gondjainkat. Ilyen értelemben megyei szinten gyakran említjük meg a zetelaki közbirtokosságot, melynek megvalósításai példaértékűek az élet számos területén. Örvendek, hogy ebben az útépítésben is partner volt a közbirtokosság, és ugyanígy örvendek annak is, hogy egy ügyes csapat irányítja a községet, amellyel könnyen szót tudunk érteni és együtt tudunk működni. Az együttműködéshez ugyanis két fél kell, és sajnos az előző mandátumban hiábavalóak voltak az ilyen irányú próbálkozásaink. Bízom benne, hogy az életminőség javul ezekkel az új aszfaltutakkal. Kívánom önöknek, hogy használják biztonságosan, kerülve a gyorshajtást és ügyelve a gyerekekre, hogy tudjanak még rajzolgatni az új úton. Egészséget és jókedvet kívánok mindannyiunknak, a politikai képviselet részéről pedig ígérem, hogy egymást segítve a közeljövőben is ez előrehaladásért fogunk cselekedni. Természetesen ez a partnerség önökön is múlik, nekünk is szükségünk van a segítségre, melyet legközelebb ezen a hétvégén fejezhet ki a közösség, a politikában ugyanis a döntéseket nem a barátság mentén, hanem a leadott szavazatok, a felmutatott erő súlya alapján hozzák meg – mondta el Borboly Csaba.
Az ünnepi beszédeket követően a megyeelnök, Sándor Barna térségi megyei tanácsos, Nagy Attila polgármester és Jakab Ferenc közbirtokossági elnök elvágták az avatószalagot, majd a leaszfaltozott utcák lakói egy rövid ebédre hívták meg az egybegyűlteket.

Zetelaka, 2014. október 28.

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774