Megújult épületben kezdődik az új tanév Ditróban

Hargita Megye Tanácsa és a helyi önkormányzat támogatta a Kőhídi iskola munkálatait

(0 Szavazat)99 megjelenítés

Felújították Gyergyóditróban a Kőhídi iskolát a nyár folyamán Hargita Megye Tanácsa és a helyi önkormányzat együttműködésével. Az épület ünnepélyes átadását és a napközi otthon évnyitóját szeptember 8-án, hétfőn tartották. Az eseményen jelen volt Hargita Megye Tanácsa részéről Borboly Csaba elnök, Barti Tihamér alelnök, Bende Sándor tanácsos, az RMDSZ Gyergyó Területi Szervezetének elnöke, továbbá Puskás Elemér, Ditró polgármestere és Fazakas Szilárd alpolgármester.

Az iskola igazgatója köszönetet mondott a helyi és a megyei tanács képviselőinek, akik hozzájárultak a tanintézet felújításához, illetve az alkalmazottaknak, akik kivették részüket a munkából.

– Az épület felújítása közös öröm, hiszen aki iskolát, óvodát épít, az bízik a jövőben. Ez itt mindannyiunk sikere – fogalmazott az intézmény vezetője, majd jó munkát, sok sikert és kitartást kívánt az új tanévhez a pedagógusoknak és a gyerekeknek.

A polgármester beszédében a közösség példamutató összefogását méltatta.

– Amikor látom a gyerekeket játszani, teljes a sikerélmény, ez a bizonyítéka, hogy munkánk nem volt hiábavaló – mondta. A megyei tanácstól kapott pénzeket spórolták meg tavaly is és idén is, így sikerült a tanintézet felújítását kivitelezni, számolt be az elöljáró.

Barti Tihamér alelnök örömét fejezte ki, hogy Hargita Megye Tanácsa évente tudja támogatni a községet, ennek köszönhetően kapja meg a Pro Ditró díjat is a megyei tanács, mondta. Hozzátette: a megyei tanács munkaközössége számos lehetőséget lát Hargita megyében, és igyekeznek tenni ezek kiaknázásáért, ezért örül, hogy tagja lehet ennek a tevékeny csapatnak. A ditrói tanintézet épületének felújítása a közösségi összefogás eredménye, mondta, majd reményét fejezte ki, hogy a gyerekek sokat fognak itt játszani, illetve számos maradandó emléket szereznek.

Borboly Csaba megyeelnök munkára biztatott minden jelenlevőt, hiszen mint mondta, ettől függ, hogy a fiatalok jól érezzék magukat itthon, és ne hagyják el szülőföldjüket. Már az óvodában, napköziben biztosítani kell azokat a körülményeket, amelyektől a gyerekek jól érzik magukat, és a későbbiekben is segítenünk kell egymást, hogy fiataljaink ne hagyják el Székelyföldet, mondta Borboly Csaba, ehhez kívánva erőt, kitartást.

Az óvodások verssel és énekkel köszöntötték a jelenlévőket.

 

Gyergyószentmiklós, 2014. szeptember 8.

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774