Megszavazták a parajdi gyógykezelő komplexum támogatását

A parajdi wellnessközpontban ülésezett Hargita Megye Tanácsa

(1 Szavazat)33 megjelenítés

250 ezer lejjel támogatja Hargita Megye Tanácsa a parajdi élményfürdő-gyógykezelő komplexum megnyitását. Az intézmény döntéshozó testülete erről november 24-i, hétfői ülésén döntött, amelyet Parajdon, az említett létesítményben tartott. A működés elkezdéséhez összesen több mint 600 ezer lejre van szükség, és a helyi önkormányzat az összeg háromnegyedének biztosítását kérte a megyei tanácstól. Ezt meg is kapta volna, de mivel idén, az év vége felé már csak az igényelt pénz valamivel több mint a felének az elköltésére van lehetőségük, ennyit szavazott meg a testület. Bokor Sándor polgármester reményét fejezte ki, hogy ennek ellenére jövő tavasszal megnyílhat a központ.

Borboly Csaba megyeelnök köszöntötte a környékbeli települések elöljáróit és egyházi vezetőit is, és abbéli reményét fejezte ki, hogy egyre több közös terv, program valósul meg a térségben.
– Azért jöttünk ma ide, hogy ez a gyógykezelő központ mihamarabb elkezdhesse működését, és szerepe legyen a közvetlen környezete, a szomszéd települések, illetve az egész megye gazdasági fejlődésében. A polgármester úr segítséget kért, és lépnünk kellett. Köszönöm mindazoknak a segítségét a testületből, illetve a megyeházáról, akik kivették szerepüket ennek a hozzájárulásnak az előkészítésében – mondta a megyei tanács elnöke.
Mint arról beszámoltunk, az épület még 2010-ben elkészült a több mint hárommillió euró értékű beruházás révén – amelyhez, az RMDSZ kormányzati szerepvállalásának köszönhetően, a kormány biztosított forrást –, ám azóta sem sikerült beindítani, mert elmaradtak bizonyos belső munkálatok. A helyi önkormányzat a megyei tanácstól kért támogatást, amelyből többek között egy beléptetőrendszert, a gyógyvíz melegítésére és tárolására alkalmas berendezést, valamint a tusolók vizének melegítésére alkalmas napelemes rendszert helyeznek üzembe.
A tanácsosok arról is döntöttek, hogy tíz évre a gyergyóújfalvi önkormányzat ügykezelésébe adják át a 138-as megyei út községen átvezető szakaszának egy részét a gyalogosforgalom biztonságossá tételét célzó munkálatok miatt. A megyei tanács 2014. évi tagdíjaként 5000 lejt szavaztak meg a máréfalvi Kőlik Egyesület számára, 25 ezer lejt pedig az év végi Hargita Megyei Sportgála szervezésére.
Elfogadták ugyanakkor a megyei tanács és a helyi önkormányzatok közötti, a megyei utak téli karbantartására vonatkozó szerződés modelljét. Erre azokon a szakaszokon van szükség, amelyek karbantartására nem akadt jelentkező a közbeszerzésen, a szerződés a 2014. november 25 – 2015. március 31. közti időszakban érvényes. A Hargita Megyei Területi Közrendi Hatóság (ATOP) tagjai sorába, szavazás nyomán, három megyei tanácsos került: Bege Károly és Sándor Barna (RMDSZ), valamint Thamó Csaba (MPP). Borboly Csaba felkérte az új tagokat, hogy fogjanak neki a tevékenységüknek, és válasszanak a testületnek elnököt.
Az ülésen részt vett Bokor Sándor polgármester, Kántor Csaba püspökhelyettes, a Székelyudvarhelyi Református Egyházmegye esperese, parajdi lelkipásztor, Fehér Márton római katolikus plébános, valamint Péter Ferenc, Szováta polgármestere is.

Csíkszereda, 2014. november 24.

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774