Megnyílt Borzonton a Máriapoli elnevezésű interkulturális találkozó

Értékteremtő kalákák egyházi segítséggel

(0 Szavazat)59 megjelenítés

Az egyház értékteremtő, közösségeket összekovácsoló szerepét hangsúlyozta Barti Tihamér, Hargita Megye Tanácsának alelnöke a Borzonton szervezett Máriapoli július 9-i, szerdai megnyitóján. A regionális, ökumenikus, interetnikai és interkulturális találkozó mottója „A kölcsönös szeretet a mai társadalom reménye”. A péntekig tartó rendezvényt Hargita Megye Tanácsa az egyházakkal való együttműködési programjából támogatja.

A házigazda, Portik-Hegyi Kelemen gyergyószentmiklósi főesperes felolvasta Borboly Csabának, a megyei tanács elnökének üzenetét. Az elöljáró levelében kiemelte, hogy Hargita Megye Tanácsa fontosnak tartja a rendezvény támogatását, hiszen nemcsak egyházi eseményről van szó, hanem a vallási jelleg mellett az interkulturalitás, az etnikumközi kapcsolatok is nagy hangsúlyt kapnak, a tábor ugyanis nyitott a különböző felekezetek és nemzetiségek előtt, az egymás megismerése, elfogadása pedig nagyban hozzájárul a békés együttéléshez a Kárpát-medencében.
Barti Tihamér az egyház támogatását kérte a megyei tanács által kezdeményezett kalákák szervezésében, hogy sikerüljön minél több személyt bevonni a munkába, mindenki a saját közösségében vállaljon szerepet.
– A kalákákkal Hargita Megye Tanácsa értéket teremt, közösségeket kovácsol össze, akárcsak az egyházak körül létrejövő mozgalmak, amelyek a létező szerveződések közül a legerősebbek. A közösségi munkában az egyház nélkülözhetetlen – jelentette ki beszédében az alelnök.


Csíkszereda, 2014. július 9.

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774