Megfelelőek a hóviszonyok Hargita megyében

(0 Szavazat)42 megjelenítés

Az elmúlt hétvégén elrajtolt a Hargita megyei amatőr gyerek és ifjúsági síbajnokság. Ez egy hat fordulóból álló versenysorozat, ami a megye különböző sípályáin bonyolítanak le január–március időszakban. Az egyes futamokat a szakági klubok, egyesületek szervezik meg az előre megállapított versenykalendárium szerint. A szakaszok eredményeit összegzik az alapszabályzatban megállapított pontozás alapján, és a síidény végén díjazzák korosztályonként a három legjobbat. A bajnokság nyílt versenysorozat, így nemcsak a megyebeli gyerekek, fiatalok nevezhetnek be, hanem a szomszédos térségekből, sőt bárhonnan az országból várják a jelentkezőket. 

A bajnokságnak kettős célja van, egyrészt népszerűsíteni a sportágat és a megye síterepeit, másrészt alkalmat adni az ifjú sízőknek a vetélkedésre, így teremtve egy szelekciós bázist ennek a szép és vidékünkön hagyománnyal rendelkező sportágnak a jövendőbeli élsportolók kiválasztására.
Amint már említettük, az egyes futamokat a szakági klubok, egyesületek szervezik meg, de a versenyek összefogását a megyei bajnokságba, a Hargita Hegység Közösségi Fejlesztési Társulás közösen a Román Sí és Biatlon Szövetség Hargita megyei kirendeltségével végzi. A versenysorozat végső díjait a Hargita sírégió biztosítja. A korosztályok győzteseinek egy-egy, a 2016-os szezonra érvényes szezonbérlet, a második helyezetteknek egy 400 pontos, míg a harmadik díjasoknak egy 200 pontos bérlet lesz a jutalma.
Az elmúlt hétvégén két futam volt megtartva: pénteken Borszéken az ottani síegylet, míg szombaton Homoródfürdőn a székelyudvarhelyi TUSA Sportegyesület szervezésében. Mindkét versenyen közel 100 gyerek és fiatal vett részt 6 korosztályban, lányok illetve fiúk. Sokan a család kíséretével érkeztek, így lelkes szurkolókból sem volt hiány. A vidám, családias hangulathoz kétségkívül hozzájárult a gyönyörű időjárás is, illetve a sízésre kiválóan alkalmas pálya és hóviszonyok.

 

Csíkszereda, 2015. január 20.

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774