Lesz önkéntes szelektív hulladékgyűjtő udvar Balánbányán

(0 Szavazat)31 megjelenítés

A korábbi döntéssel ellentétben végül tegnap, január 21-én a helyi tanács azonnali ülésén megszavazták az önkéntes szelektív hulladékgyűjtő udvar létrehozását Balánbányán. Mint ismeretes, a hulladékgyűjtő udvart a Hargita megyei integrált hulladékkezelési rendszer projektjének részeként hozzák létre. 

A balánybányai önkormányzat döntéshozó testülete számos alkalommal elutasította a beruházás megvalósítását. Legutóbbi soros tanácsülésükön, január 20-án részt vett Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke, aki ismertette a projekt fontosságát a lakosság szempontjából, válaszolt a tanácsosok kérdéseire, és a fejlesztések érdekében további együttműködéséről biztosította a döntéshozó testületet. Ezt megelőzően néhány nappal a településre látogatott Mircea Dușă parlamenti képviselő és Jean Adrian Andrei, Hargita megye prefektusa is, akik szintén a projekt kapcsán egyeztettek a helyi elöljárókkal.  
Az RMDSZ-frakció kezdeményezett egy találkozót, amelyen megbeszélték a beruházás részleteit, és az összefogás fontosságát hangsúlyozták a fejlesztés érdekében. Ennek következtében más tanácsosok is megértették a projekt fontosságát, hogy közérdekű annak megvalósítása, és annak jelentőségét, hogy településük ennek részese legyen. A január 21-i rendkívüli ülésen újabb vita bontakozott ki a hulladékgyűjtő udvar létrehozása kapcsán, majd végül az ennek berekesztése után összehívott azonnali ülésen a szükséges 10 szavazattal elfogadták a beruházásra vonatkozó tanácshatározatot.     
Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke ezúton is köszönetét fejezi ki azoknak a tanácsosoknak, akik a megvalósítás mellett voksoltak.
– A megyei hulladékgazdálkodási projekt újabb mélypontján van túl, megyünk előre! – fogalmazta meg a megyeelnök, illetve megerősítette, igyekszik tartani azt a vállalását, hogy megpróbál havonta egyszer jelen lenni a balánbányai önkormányzati testület ülésén.
Hargita Megye Tanácsának elnöke kifejtette: ez a projekt is hozzásegíti a várost a fejlődéshez, ami nagyon fontos, hiszen a településen nincsenek befektetők, nagy a munkanélküliség. – Továbbra is igyekszünk segíteni az ottaniakat, együttműködni a városvezetéssel, megoldani az iskolarendszer problémáját és az egyéb gondokat – fűzte hozzá.


Csíkszereda, 2015. január 22.

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774