Közös pályázat a turizmus fejlesztéséért

(0 Szavazat)27 megjelenítés

A Sóvidék-Hegyalja és a Kis-Küküllő-Balavásár-Sóvárad LEADER csoportok közös pályázatáról tartottak megbeszélést február 4-én, szerdán Szovátán. Az egyeztetésen részt vett a Sóvidék-Hegyalja LEADER csoport elnöke, Borboly Csaba megyeelnök, a Kis-Küküllő-Balavásár-Sóvárad LEADER csoport elnöke, Dósa Sándor kibédi polgármester, a Kis-Küküllő-Balavásár-Sóvárad LEADER térség polgármesterei és a Kis-Küküllő-Balavásár-Sóvárad LEADER csoport menedzsere, Borbély Emma. 

A pályázat létrejötte annak is köszönhető, hogy hasonló a gondolkodás turizmus terén a két szomszédos térségben.
Borboly Csaba megköszönte a lehetőséget, hogy létrejöhetett ez a találkozó.  - Szorosabbra kell fűzni a két térség közötti együttműködést a pályázaton keresztül, hiszen sok a találkozási pont mindenféle téren – mondta Hargita Megye Tanácsának elnöke.
Dósa Sándor hozzátette, meg kell ismételni a találkozót, a turizmust egy síkra kell terelni, összekötni a természetes kapcsolatokat.
Borbély Emma és Bálint Csongor, a Sóvidék-Hegyalja LEADER műszaki felelőse mutatták be a pályázatot, illetve annak jelenlegi tevénységeit. A pályázat címe Együttműködési pályázat Kis-Küküllő vidéke és Sóvidék-Hegyalja térségek fejlesztéséért. A megpályázott nem vissza térítendő támogatás összértéke 52 643 euró, ebből a Sóvidék-Hegyalja LEADER által megpályázott támogatás értéke 13 500 euró. A pályázat keretében workshopot szerveznek a térségek közös turisztikai lehetőségeinek/értékeinek feltárására, felmérésére, illetve megvitatják és megoldásokat keresnek a szolgáltatók és termelők problémáira. Ezután innovatív, legalább egynapos turisztikai csomagokat állítanak össze. A turisztikai szolgáltatók tevékenységeinek minőségi javítása érdekében turisztikai képzést szerveznek Parajdon, ahol ismertetik a turizmussal kapcsolatos törvényeket, a vendéglátói etikát, az e-kereskedelmet és falusi turizmust. Kézműves tábor tartanak Makfalván, amelynek témája a hagyományos mesterségek megismerése és szerepe a turizmusban. A pályázat kiadványok szerkesztését is magába foglalja, mint turisztikai útmutató térképpel, az összeállított programcsomagok népszerűsítése, valamint a helyi termelőket, kézműveseket, turisztikai szolgáltatókat bemutató kiadványok. Vásárokat terveznek helyi termelőknek és szolgáltatóknak, Erdőszentgyörgyön és Korondon.


Csíkszereda, 2015. február 4. 

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774