Közgyűlést tartott a megyei hulladékgazdálkodási társulás

(0 Szavazat)105 megjelenítés

Általános közgyűlését tartotta meg a megyei hulladékgazdálkodással foglalkozó SIMD Hargita Térségfejlesztési Társulás (ADI SIMD Hargita) a csíkszeredai megyeházán március 5-én. A közgyűlésen részt vett a megye számos településének polgármestere, alpolgármestere, Borboly Csaba megyeelnök, Antal István parlamenti képviselő, valamint Tánczos Barna szenátor.

A közgyűlésen bemutatták és jóváhagyták a társulás 2013-ra vonatkozó tevékenységi és pénzügyi jelentését, az egyesület tavalyi pénzügyi helyzetét, a társulás évente befizetendő tagdíjait, a 2014-re vonatkozó költségvetését, amely tartalmazza mind a bevételeket, mind pedig a költségeket; valamint új társulási elnököt is választottak Molnár Gábor személyében.
Xantus Alfonz, az ADI SIMD Hargita korábbi elnöke tájékoztatta a jelen lévő tagokat, hogy a társulás az előző évet mintegy 112 ezer lejes deficittel zárta. Ennek oka, hogy a megyei tanács, valamint 19 település nem fizette be a tavalyi tagdíjait. Ezzel kapcsolatban Borboly Csaba, a megyei tanács elnöke elmondta, hogy az intézmény várhatóan május végéig törleszti tartozását, a késés oka, hogy a kifizetések ügyét peres útra kellett terelni.
Az időközben felmerült problémák megoldására, a folyamatban lévő munkálatok befejezésére a megyei tanácsnál létrehoztak egy pályázatokat lebonyolító munkacsoportot, amelynek vezetőjévé Zólya Zoltánt választották meg, aki elmondta, hogy a munkacsoport már most eredményeket mutathat fel. A megyében található régi hulladéktározók felszámolására ugyanis a közbeszerzés hamarosan elindulhat, mivel az erre benyújtott pályázatokat most bírálják el. Ugyanakkor az Európai Unión keresztül sikerült mintegy 500 ezer eurós alapot lehívni, amellyel a pályázó nyertes cég felvilágosító kampányba foghat a lakosság körében a tudatos hulladékgyűjtésre, az újrahasznosításra, valamint a fel nem használható szemét tárolására vonatkozóan.


Csíkszereda, 2014. március 5.

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774