Közeleg a VI. Gyergyói Lovas Napok

(0 Szavazat)40 megjelenítés

Családbarátabb, biztonságosabb, látványosabb – ezek a szeptember 21–22-i Gyergyói Lovas Napok kulcsszavai. A Gyergyó-vidéken évről évre nagyobb látogatottságú rendezvény társszervezője Hargita Megye Tanácsa is. 

Hatodik alkalommal rendezik meg a jövő hét végén a Gyergyói Lovas Napokat. A gyergyószentmiklósi lovaspályán tartandó verseny félszáz programpontot kínál, kiegészítő programokkal együtt – minderről, valamint a rendezvény körülményeinek javulásáról tájékoztatták a sajtót a főszervező gyergyói Krigel Sport Klub munkatársai. Hargita Megye Tanácsát Petres Sándor alelnök képviselte, Gyergyószentmiklós önkormányzatát pedig Mezei János polgármester. Az alelnök – a rendezvény személyes támogatója, Borboly Csaba megyeelnök üdvözletét is átadva a szervező csapatnak – rámutatott: hagyománya van a székely ember és lova kapcsolatának, és a Krigel Sport Klub fogathajtó házaspárként is ismert vezetői, Bajkó Tibor és Ildikó segítik közösségüket abban, hogy ne szakadjon el a hagyománytól. Mint elhangzott, ez a rendezvény hagyománnyá vált, és Gyergyó vidéke leglátogatottabb szabadtéri rendezvényének számít.
– Stabil rendezvényt stabil partnerekkel lehet szervezni – hangsúlyozta Bajkó Tibor, egyaránt megköszönve a társszervezők, az idén is szép számban jelentkező vállalkozók, valamint a sajtó hírverésben nyújtott támogatását. A Krigel Sport Klub elnöke kiemelte: 50-52 programpontot kínál a két nap, és a lovas mutatványok sem maradnak el, magyarországi fellépőkkel. A programban hagyományosan fogathajtóverseny, Gyergyói Vágta és díjugratóverseny is lesz, solymászbemutató, szánhúzó kutyák nyári versenye, huszár- és csendőrbemutató, ostorművészet, népi tánc, modern tánc, továbbá a nagy népszerűségnek örvendő Polgármesterek csatája fogathajtó-versenyszám is.
Idén is hivatásos konferansziék gondoskodnak a jó hangulatról, amelynek fokozásához a marosvásárhelyi Nagy István és Fodor Piroska színművészek alkotta Gruppen Hecc párosát kérték fel a szervezők.
A VI. Gyergyói Lovas Napok változatos műfajban hirdet vetélkedőket, gyerekeknek szóló rajzversenytől kutyakiállításig, be lehet nevezni a www.fogathajtás.ro honlapon is. A Gyergyói Lovas Napok szervezőcsapata idén is egész Hargita megye területéről várja az érdeklődőket. A szervezők kiemelték: a helyszín megközelíthetőségének logisztikai feladatain összefogással dolgoznak, a belépés és a parkolás pedig ezúttal is ingyenes.

Gyergyószentmiklós, 2013. szeptember 11.

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774