Közel ezer diák ismerkedik a lovakkal

Iskola másként lovas programmal Hargita megyében

(0 Szavazat)63 megjelenítés

A Hargita Megyei Agrárkamara a Lovas értékek támogatása 2014-ben program keretében, a Hargita Megyei Tanfelügyelőséggel együttműködve szervezi meg az  Iskola másként program részeként április 7-11. között a Hargita megyei kisiskolások lovardalátogatását, ahol lehetőség lesz lovaglásra, lósimogatásra, ismerkedésre a lovakkal. 

Az agrárkamara munkatársai térségenként egyeztettek azokkal az egyesületekkel, ahol megvannak a megfelelő feltételek, szakmai hozzáértés egy ilyen program elindítására, illetve szeretnék fogadni a gyerekeket.
A program részeként négy egyesület, illetve alapítvány vállalta, hogy iskolás csoportot fogad: az Élő Szövetkezet Alapítvány, Csicser tangazdaság, Székelyudvarhelyről, a Lobogó Sport Klub Egyesület, Homoródfürdőről, a Kavalliera Sport Egyesület, Kotormányból, Csíkszentgyörgy községből, illetve a Földvári Károly Hagyományőrző Egyesület Gyergyószentmiklósról, akiknek ezentúl is szeretnénk megköszönni önzetlen támogatásukat, hiszen annak ellenére, hogy hatalmas költségei vannak a lovardák fenntartásának, ők vállalták a gyerekek fogadását.
Ugyanakkor tizenegy iskola válaszolt a felhívásra, a bejelentkezések alapján közel ezer kisiskolás fog ismerkedni a lovakkal, a lovas sportokkal.
Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke elmondta, a program célja, hogy a gyermekek szabadidejének hasznos eltöltéseként, az érdeklődők számára biztosítsák a lehetőséget a lovassportok, a lovászkodás, a lovaglás rejtelmeibe való betekintésre. A megyei tanács 2009-ben hozott létre lovas munkacsoportot, és az évek során sok nehézséggel, akadállyal találkoztak, azonban szívós és tudatos munkával eredményeket lehet elérni – emelte ki a megyeelnök.
– Az évek során számos sikeres programot lebonyolítottunk, egyik kiemelkedő eredmény a Gyergyói Lovas Napok, amelyet a Bajkó Tibor által vezetett Krigel Sport Klub szervezett, és amely nagyban hozzajárult a lovassportok népszerűsítéséhez megyénkben. De ide sorolhatjuk a Hargita Megye Tanácsának Vidékfejlesztési Egyesülete által 2011-től lebonyolított pályázati rendszert is, amelyen keresztül számos lovas rendezvényt, eszközbeszerzést sikerült támogatni. A fiatalok lovassportokra való nevelésének ötlete már 2012-ben megfogalmazódott a megyei tanácsnál tartott tanácskozásokon, azóta dolgozunk azon, hogy a kicsiket bevonjuk ezek gyakorlásába, megszerettessük velük a lovakat, hogy ne féljenek, bátran üljenek nyeregbe, ahogy őseik is tették. Az új generációknak lehetőséget kell adni arra, hogy ugyanazt felleljék a természetben, amit annak idején a szüleik. Azért örülök ennek a programnak, mert az évek során kifejtett munka konkrét eredményeit látom megvalósulni. Köszönöm a lovas munkacsoport állandó munkatársainak, Márton Istvánnak, Ábrahám Emmának és Blága Csillának, akik évek óta dolgoznak a lovas programok minél szélesebb körben való kiterjesztéséért megyénkben, és a nehézségek ellenére újra és újra nekifogtak újabb programok kivitelezéséhez – mondta Borboly Csaba.


Csíkszereda, 2014. április 3.

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774