Komplex online ügyintézési rendszer készül Hargita megyében

(0 Szavazat)23 megjelenítés

Az e-kormányzási pályázatok jelenlegi helyzetéről és a további tennivalókról tartottak megbeszélést az érintett önkormányzatok képviselőivel a csíkszeredai megyeházán Hargita Megye Tanácsa és a lebonyolító cég munkatársai. A találkozón jelen volt Barti Tihamér, a megyei tanács alelnöke, Becze István megyei tanácsos, Zsombori László, a megyei tanács beruházási vezérigazgatóságának vezetője és Péli Levente vezérigazgató-helyettes, a projekt menedzsere. 

Elsőként Barti Tihamér köszöntötte a jelenlevőket, és elmondta, hogy a következő napokban minden érintettet tájékoztatnak a projekt jelenlegi helyzetéről, illetve lehetőséget biztosítanak számukra, hogy feltegyék kérdéseiket a szakembereknek.
Hargita megye három térségének sikeres összefogásával és a megyei tanács irányításával valósulhat meg a három e-kormányzási pályázat, nyilatkozta Becze István, a megyei tanács mezőgazdasági és vidékfejlesztési szakbizottságának elnöke. Hozzátette: a lebonyolítás során fontos odafigyelni minden részletre, hogy az így létrejövő informatikai hálózat hozzájáruljon a könnyebb ügyvitelhez, az önkormányzatok hatékonyabb működéséhez Hargita megyében. 
Péli Levente bemutatta a projektben dolgozókat, akiknek egy része Hargita Megye Tanácsának, a másik része pedig a lebonyolítással foglalkozó szakcégek munkatársai, illetve ismertette a találkozó napirendi pontjait.
Az e-kormányzási projekteket Parajdi Borbála mutatta be az egyik szakcég részéről, amelyekre sikeresen pályázott főpályázóként Hargita Megye Tanácsa, mindhárom projektben 15 helyi önkormányzattal társulva. Ezek lebonyolításának végeredménye egy online közszolgáltatási hálózat létrehozása lesz, amelyben lehetővé válik az internetes ügyintézés többek között építkezési engedélyek kérelmezése, illetékek befizetése, pályázatok benyújtása esetében. A számítógépes program az önkormányzatok mezőgazdasági nyilvántartásának kezelését is megkönnyíti. Az első projekt a közbeszerzés fázisában van, a másodikra a következő hetekben írják ki a licitet. A pályázat hard és soft elemeket is tartalmaz, számítógépeket, laptopot és nyomtatókat kap minden önkormányzat, illetve a lakosság számára is létrehoznak egy platformot. A pályázathoz a polgármesteri hivatalok körülbelül 8000 lejes önrésszel járulnak hozzá, lebonyolításának ideje 13 hónap.
A rendszer előnye, hogy tömörít minden adatot, megkönnyíti például a különböző kimutatások elkészítését. Ez egy zárt rendszer, amelybe felhasználónévvel és jelszóval lehet belépni, amelyet a polgármesteri hivataltól igényelhet a lakosság – magyarázta Miklós Ervin, aki a projekt technikai részével és a közbeszerzéssel foglalkozik.
Péli Levente projektmenedzser felhívta az önkormányzatok képviselőinek figyelmét, hogy jelöljenek ki egy kapcsolattartó személyt az általuk képviselt intézményből, akivel ha szükséges, napi szinten is tudják tartani a kapcsolatot a szakcégek és a megyei tanács munkatársai.
A találkozó végén abban egyeztek meg a jelenlévők, hogy továbbra is rendszeresen tartanak megbeszéléseket, a következőt novemberben szervezik.


Csíkszereda, 2014. szeptember 18.

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774