Kis kezek – Nagy alkotások alkotótábor

(0 Szavazat)52 megjelenítés

Az okostelefonok, számítógépes játékok, a televízió világában kívánt alternatívát nyújtani a hasznos időtöltésre a Kis kezek – Nagy alkotások elnevezésű alkotótábor, amelyet a Pro Life Alapítvány szervezett 0–8. osztályos gyermekeknek. A festészeti és grafikai képzést Istók Emőke festőművész vezette felsőboldogfalvi műtermében, a július 23–augusztus 15. között zajló tevékenységeken 28 gyerek vett részt, akik a tábor során kis közösségé formálódtak.  

A gyerekek három téma közül választhattak: a magyar történelem, Székelyudvarhely épített öröksége és a természet. A legtöbb érdeklődő Székelyudvarhelyről érkezett, de voltak Agyagfalváról, Bögözből, Fenyédről és Felsőboldogfalváról is.
Az alkotás mellett számos élménnyel gazdagodtak a gyerekek a tábor ideje alatt: a magyar történelemről szóló rajzfilmeket néztek, megtekintették a Székelyudvarhely központjában levő szobrokat és kirándultak a természetben. A másfél órásra tervezett foglalkozás sokszor nyúlt kétórásra, senki nem sietett haza, maradtak együtt játszani, beszélgetni. Jól érezték magukat a gyerekek, a tábor végére barátságok is szövődtek.
Sikerélményeikhez egy zárókiállítás is hozzájárult, ahol megmutathatták szüleiknek, hozzátartozóiknak, barátaiknak, a közönségnek kis kezük nagy alkotásait.
A kiállítást augusztus 20-án 18 órakor nyitották meg, a megnyitón egyúttal István király szentté avatásának évfordulóját is megünnepelték. Nyitóbeszédet mondott P. Buzogány Árpád, a Hagyományőrzési Forrásközpont munkatársa, szakmai értékelőt tartott Kolumbán Antal Ilonka, a Palló Imre Művészeti Szakközépiskola tanára, továbbá beszédet mondott Ambrus Sándor, Hargita megyei tanácsos. Az esemény színvonalát kulturális műsor emelte, szavalt a 9 éves Istók Lajos, gitárkísérettel énekelt Simó Annamária. A legjobb munkák készítői könyvjutalomban részesültek, de mindannyian emléklapot vehettek át.
A projektet Hargita Megye Tanácsa támogatta.

Csíkszereda, 2013. augusztus 22.

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774