Készülhetnek a pályázatok Hargita Megye Tanácsának kiírásaira

Bővül a program keretösszege és a támogatott tevékenységek köre

(0 Szavazat)41 megjelenítés

Felhívással fordult Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke a megyében működő civil szervezetek és egyházak fele, hogy kezdjék el a megyei tanácshoz benyújtandó pályázati dokumentációk összeállítását, ugyanis a március 4-i tanácsülésen előreláthatólag elfogadják a meghirdetéshez szükséges tanácshatározatot, és a lehető legrövidebb időn belül szeretnék lebonyolítani annak érdekében, hogy a szervezetek elkezdhessék programjaik szervezését. Amennyiben már most nekifognak a munkának, határidőre be tudják nyújtani a pályázatokat.

 – Számos olyan rendezvényt bonyolítanak le a térségben aktívan tevékenykedő civilszervezetek, amelyek a közösség fejlődését szolgálják. Ezen programok nagy része nehezen valósulhatna meg Hargita Megye Tanácsának támogatása nélkül. A kedvező szakvéleményeknek köszönhetően a március elején tartandó soros tanácsülésen előreláthatólag elfogadják a pályázati kiírásokat a 2015-ös évre. A következő pályázati felhívásokra lehet jelentkezni: Hargita megyei kulturális programok, projektek és rendezvények, hagyományos népviseletek, önkéntes tűzoltó-egyesületek, turisztikai programok, családoknak szóló tevékenységek, ifjúsági tevékenységeket, valamint sporttevékenységeket támogató programok. Felhívjuk a civil szervezetek és egyházak képviselőit, hogy teljes dokumentációt állítsanak össze annak érdekében, hogy támogatni tudjuk pályázataikat – nyilatkozta a pályázatok kapcsán Borboly Csaba megyeelnök.
Idén több program támogatott tevékenysége és ennek folyományaként a pályázható összeg is növekedett. A sporttevékenységeket támogató program keretösszege a 2015-ös évre jelentősen növekedett, a tavalyi 270 000 lej helyett idén már 350 000 lej. Az eddigi tapasztalatok szerint ugyanis az igényelt összeg jóval nagyobb volt, mint a pályázható keret. Az ifjúsági tevékenységeket támogató program keretösszege idén 150 000 lej, az eddigi 120 000 lej helyett. Bővült a támogatott tevékenységek köre is az úgynevezett iskola utáni foglalkozásokkal (afterschool), ugyanakkor a program támogatni kívánja a fiatalok gasztronómiai ismereteinek fejlesztését szolgáló  felszerelések beszerzését is. Szintén növekedett a román kulturális program keretösszege, amely idén 49 000 lej.
A tűzoltóprogram idei újdonsága, hogy a megfogalmazott igényekre válaszolva támogatják az önkéntes tűzoltók utánpótlásának kinevelését, így védőfelszerelések vásárlására fiatalok számára, illetve nekik szóló különböző események, versenyek, képzések szervezésére pályázhatnak. Az idei kulturális program prioritásai, mind a magyar, mind a román közösségek esetében, az amatőr színjátszók és fúvószenekarok támogatása, valamint a rendszeres néptáncoktatás és táncházak szervezése. A turisztikai tevékenységeknek szóló programban idén lehetőség nyílik képzéseket és turistatalálkozókat célzó kezdeményezések támogatására is. A pályázatnak köszönhetően idén finanszírozást lehet nyerni a különböző turisztikai látványosságok bővítésére, fejlesztésére vagy akár újak létrehozására. Továbbá  a bicikliutak és tematikus parkok mellett idén finanszíroznák a turistautak, illetve ásványvízforrások és fürdők felújítását.
Fontos megjegyezni, hogy olyan programok kapnak támogatást, amelyek a szerződés megkötésének időpontjától indulnak, vagyis a már folyamatban lévő projektek nem részesülhetnek a fenti pályázatokból.
A pályázattervezetek megtekinthetőek a http://hargitamegye.ro/hargita-megye-tanacsa/programok/aktiv-palyazatok/2015-os-palyazat-tervezetek.html linken, előreláthatóan nem lesznek jelentős változtatások, így ezek alapján el lehet kezdeni a pályázati dokumentációk összeállítását. A meghirdetés után Hargita Megye Tanácsa ismertető karavánt szervez a megye különböző térségeiben, ennek keretében az érdeklődők részletesen megismerkedhetnek az egyes programokkal és a felmerülő kérdésekre is választ kaphatnak, illetve változtatások esetén az illetékesek felvilágosítást adnak.


Csíkszereda, 2015. február 25.

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774