Keresik a kivitelezőt a 132-es út felújításának befejezésére

(0 Szavazat)37 megjelenítés

Már harmadszorra írt ki közbeszerzési pályázatot Hargita Megye Tanácsa a 132-es jelzésű, Szentegyháza–Brassó megye határa közti megyei út felújításának befejezésére. Az európai uniós pályázattal megvalósuló beruházás kapcsán Borboly Csaba megyeelnök válaszolt kérdéseinkre.

– A Szentegyháza és Brassó határa közötti 132-es megyei út felújítása elhúzódik. Mi ennek az oka?
– Számos oka van ennek, eléggé kellemetlen helyzetek alakultak ki, ami hátráltatja a munkálatokat, ugyanis miután Hargita Megye Tanácsa elfogadta a felújítási tervet, a kivitelezési munkálatokat megnyerő cégcsoport több tagja csődbe jutott, amellyel így a szerződést fel kellett bontani. A fennmaradt munkálatokat újra meghirdettük, viszont két alkalommal is óvást tettek le. Ehhez társult még az a tény, hogy miután ennyi idő eltelt, szükségessé vált a tervek aktualizálása. A megyei tanács az aktualizált terveket ez év márciusában elfogadta.
– Mi történt ez után?
–  Az elmaradt munkálatokra kétszer is elindítottuk a közbeszerzési eljárást, de sajnos nem akadt a követelményeknek megfelelő jelentkező, így harmadszor is meg kell hirdetnünk. Remélem, ez a közbeszerzési eljárás most már eredménnyel jár, és be tudjuk fejezni a 132-es út felújítását.
– Mindez nem veszélyezteti az európai uniós finanszírozást? Hiszen pályázatról van szó, konkrét határidőkkel, a költségek szigorú ellenőrzésével.
– Sikerült megegyezni a finanszírozóval, mert ugyebár rajtunk kívüli okok miatt késik a beruházás, így a projekt befejezésének újabb határideje 2015. április 27. Így mindenkit megkérek, hogy legyen még egy kis türelemmel, mert dolgozunk rajta, és a kialakult kellemetlen helyzet ellenére azon vagyunk, hogy megoldjuk a közeljövőben.
– Milyen munkálatok vannak még hátra?
– Hátravan még kilenc híd felújítása, egyes szakaszokon aszfaltozás, kopóréteg elkészítése, festés, védőkorlátok és közlekedési táblák felszerelése, járdák, vízelvezető árkok kialakítása, letérők elkészítése, mellékutakra, támfalak építése. Ezekre a munkálatokra keressük a megfelelő kivitelezőt, a becsült értéke 14 millió lej körüli. A teljes projekt összértéke több mint 40 millió lej. Bízom benne, hogy ezúttal a közbeszerzés sikeres lesz, és hamarosan nekifoghatunk a munkálatoknak.

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774