Képzőművészek jelentkezését várják a hollandiai CarArt Fesztiválra

A CreArt projekt hálózatának művészei a rezidens művészek programban vehetnek részt, ha jelentkeznek az alábbi felhívásra.

(0 Szavazat)49 megjelenítés

Idén az Art initiative id11 Alapítvány, együttműködve a delfti (Hollandia) CarArt Fesztivállal, szervezi meg a rezidens művészek projekteket olyan különféle ideiglenes helyszíneken, amelyek bontásra, illetve felújításra várnak (üzlet- vagy irodahelyiségek, lakások stb.). A CarArt (www.carartfestival.nl) egy olyan multidiszciplináris fesztivál, amelyet a delfti Lijm&Cultuur egykori gyárépületében rendeznek meg 2014. augusztus 8–10. között, ahol a születendő alkotások koncepciójának kiindulópontját az autók (az autó fogalma), az autóalkatrészek képezik.

Az Art initiative id11 Alapítvány 2014. június 15–augusztus 15. között 8 képzőművészt hív meg a CreArt-hálózatból Delftbe, hogy a hely szellemében alkossanak, oly módon, hogy a projekt előbb említett helyszínei művészeti értékkel bíró kiegészítője legyen a CarArt Fesztiválnak. A két hónapos tevékenységet követően a művészek kiállításon ismertetik munkáikat. Előnyt élveznek a témát különféle módokon megközelítő alkotások.
A szervezők biztosítják az utazási költségek visszatérítését (egy bizonyos összegig), a műterem használatát a Lijm&Cultuur épületében, szállást, havi 500 eurós ösztöndíjat, népszerűsítést, kiadványt a projekttevékenységekről.
Kizárólag a CreArt-hálózatban részt vevő európai városok/régiók (Arad/Románia, Kaunas/Litvánia, Genova/Olaszország, Delft/Hollandia, Hargita megye/Románia, Valladolid/Spanyolország, Aveiro/Portugália, Linz/Ausztria, Kristiansand/Norvégia, Lecce/Olaszország, Pardubice/Cseh Köztársaság és Vilnius/Litvánia) képzőművészei vehetnek részt a projektben. További feltétel, hogy a jelentkezők a művészetek területén szerzett egyetemi diplomával rendelkezzenek. Abban az esetben, ha a pályázó nem rendelkezik egyetemi végzettséggel, képességeit, tehetségét eddigi művészi pályafutásával igazolhatja.
A jelentkezés határideje 2014. április 22. A jelentkezési dokumentációt egy pdf. dokumentum formájában szíveskedjenek elküldeni az info@id11.nl e-mail címre. Az eredményhirdetés időpontja 2014. május 1. Csak a teljes jelentkezési ügycsomókat fogadják el!
Jelentkezéskor a következő dokumentumokat kell mellékelni (angol nyelven): rövid önéletrajz (a következő adatokkal: név, állampolgárság, postacím, település, irányítószám, ország, mobilszám, e-mail cím, honlap és képesítés), egy dokumentáció (nem több mint 5 fénykép) az aktuális projekthez kapcsolódó alkotásról, rövid írásos projektjavaslat (nem több, mint egy A4-es oldal), valamint a személyazonossági igazolvány vagy útlevél szkennelt változata. Az online jelentkezési lap a http://creart-eu.org/application/artists-residence-car-art-2014-id11-delft-nl linkről tölthető le.
Delft a dél-hollandiai (Zuid-Holland) tartomány egyik városa, Rotterdam és Hága között helyezkedik el. Delft elsősorban a tipikus holland városközpontjától híres (csatornákkal tarkított), Vermeer festőről, a delfti kék kerámiáról (Delftware), a műszaki egyetemről, a holland királyi családról, valamint az Orániai-házról ismert.

Csíkszereda, 2014. április 9.
 

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774