Képzést tartottak a Hargita megyei vállalkozóknak

(0 Szavazat)31 megjelenítés

A Hargita megyei vállalkozóknak tartottak interaktív képzést július 23-án, szerdán a megyeházán, ahol szakemberek ismertették az új közbeszerzési törvény változásait, valamint az elmúlt évek tapasztalatait a licitekkel kapcsolatosan, ugyanakkor felvilágosítást adtak a hiányosságok kiküszöbölésére. 

A találkozón részt vett Barti Tihamér, a megyei tanács alelnöke, Szabó Barna megyemenedzser és Bálint András a közbeszerzési igazgatóság vezetője. Arra bátorították a megjelent pék-, tejtermékekkel és építkezéssel foglalkozó cégek képviselőit, hogy jelentkezzenek a Hargita Megye Tanácsa által meghirdetett kiírásokra. 
Barti Tihamér alelnök hasznosnak értékelte a találkozót, hisz a különböző meglátások, vélemények, a felmerülő kérdések megvitatása segíthet a jó döntések meghozatalára a jövőre nézve is.
Szabó Barna megyemenedzser ismertette az elmúlt időszakban változott közbeszerzési törvényt, külön kitért az óvásokkal kapcsolatos változásokra. Mint elmondta, július elsejétől az óvások menete megváltozott, így az óvást benyújtó cég előzetesen garanciát kell letétbe helyezzen, amit elveszít abban az esetben, ha az óvása nem valós. Emellett az elektronikus licit lépéseit ismertette a vállalkozóknak. „Azt szeretnénk, hogy nemtudás miatt senki ne maradjon ki a kiírásainkból és ne kövessen el olyan hibát, amit ha előre tud nem követne el” – hangsúlyozta a megyemenedzser. A jelen lévő vállalkozókat arra buzdította, hogy bármivel kapcsolatos kérdésük van nyugodtan forduljanak az illetékesekhez.
Bálint András, a közbeszerzési igazgatóság vezetője az elmúlt évek tapasztalatairól, az észlelt hiányosságokról beszélt, rámutatott azokra a hibákra, amelyek az elmúlt években az ajánlatok előkészítésében észleltek. A találkozó végén a felmerülő kérdéseket is megválaszolták a megyei tanács szakemberei.


Csíkszereda, 2014. július 23.

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774